avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare taxa auto LOGAN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare taxa auto LOGAN

Bună ziua.
Doresc să îmi recuperez taxa de înmatriculare pentru o mașină LOGAN înamtriculată pentru prima oară în România 2006 și pe care am cumpărat-o în 2014.Fiind în vigoare taxa de înmatriculare pentru orice mașină pentru care nu s-a achitat taxă a trebuit să achit aproximativ 1.800 euro.
Am șanse de a o recupera mai repede prin instanță?
Cel mai recent răspuns: tiberiussly , utilizator 09:09, 21 Februarie 2017
tiberiussly a scris:

Bună ziua.
Doresc să îmi recuperez taxa de înmatriculare pentru o mașină LOGAN înamtriculată pentru prima oară în România 2006 și pe care am cumpărat-o în 2014.Fiind în vigoare taxa de înmatriculare pentru orice mașină pentru care nu s-a achitat taxă a trebuit să achit aproximativ 1.800 euro.
Am șanse de a o recupera mai repede prin instanță?

Singura sansa la acest moment este recuperarea prin intermediul instantei, insa procesul o sa dureze cateva luni.
Dacă dosarul va fi depus pînă la sfîrșitul lunii martie este posibil să se dea o decizie finală anul acesta?
Dacă după depunerea dosarului în instanță se emite o lege referitoare la recuperarea taxei, aveastă lege va influența procesul?
Decizia instanței va fi cu plata taxei integral sau în rate anuale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare Ciprian_st Ciprian_st care este procedura prin care imi pot inmatricula un autoturism sh provenit dintr-un stat comunitar fara sa achit taxa de inamtriculare. (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)