avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită firme recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

firme recuperari creante

buna ziua.am avut un debit catre romtelecom cateva facturi neplatite din anul 2011 in valoare de 1600 lei fiind intr-o situatie financiara foarte proasta la momentul respectiv.si a unei perioade bune de timp dupa.am primit de la o firma de recuperari creante o scrisoare in care sant somat sa platesc dansilor creanta catre romtelecom in valoare de 1600 lei in baza unei cesiuni incheiate de dansi si romtelecom la data de 28/07/2014.sant somat ca in cazul neplati voi fi actionat in judecata de catre un executor judecatoresc urmand sa platesc si taxa de timbru si onorariul avocatului.doresc sa intreb daca firma de recuperare cu care nu am incheiat si nu am semnat nici un contract cu dansii si pe care nu ii cunosc au temeiul legal sa ma actioneze in judecata cu titlul de executare silita.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:38, 26 Februarie 2017
Gabriela66 a scris:

Nu am mai avut sansa asta.

Cum sa nu ai? Au trecut cele 15 zile? avocatul nu ti-a explicat ca trebuie sa faci contestatie la executare? Faptul ca ti-au blocat conturile si se face poprire pe salariu nu inseamna ca nu poti sa te judeci cu ei.Fa contestatie la executare , instanta va decide daca se anuleaza sau nu executarea silita.Daca ti se admite vei primi inapoi toti banii popriti si cheltuielile de judecata.Nu rata sansa ,daca ai dreptate lupta pt ea, nu te lasa!
Contul de salariu , la cerere se deblocheaza pt cateva ore ca sa-ti poti ridica banii ramasi dupa ce banca opereaza poprirea. Te duci la ghiseu la banca si spui ca ai poprire si ca vrei sa ridici diferenta si iti spune cand poti sa-i ridici.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
In "satul" Slobozia din Ialomita, unde toti se cunosc cu toti, greu sa gasesti avocatul bun sfatuitor si aparator. Se pare ca nu am nimerit tocmai pe cel potrivit, din moment ce mai mult m-a descurajat, decat sa ma incurajeze, inca de la prima intalnire. Multumesc mult pentru sfaturile sincere! O seara buna!
Pacat, daca firma nu e nici macar autorizata de ANPC si au trecut mai mult de 3 ani de cand nu ai facut nicio plata, datoria s-a prescris.Deci 2 motive bune ca sa contesti, adica 3 daca invoci si lipsa calitatii de reprezentant .Pe net gasesti model de contestatie la executare, poti s-o completi si singura fara avocat si s-o depui la Judecatorie in 2 exemplare, cerand sa se judece in lipsa ta, daca nu vrei sa te prezinti. Nu e greu, orice student la drept poate sa te ajute daca nu te descurci singura.
Gabriela66 a scris:

Nu am mai avut sansa asta. Marti data postei-directorul meu a intrat in posesia instiintarii de poprire.In aceeasi zi am mers la avocat, sa demarez repede contestatia la executare, iar ieri, miercuri am constatat ca-mi blocasera conturile bancare de luni. Ce sa mai contest? Cat sa stau cu conturile blocate?

Puteți face contestație la executare și întoarcerea executării.
Salut.am.luat legaruea cu firma de recuperare la recomandarea dumneavoastra.nu i-am contactat telefonic ci prin email.am pus cele 2,intrebari anume daca dansi au caliatea de reprezentanti ai firmei romtlecom unde figurez cu debitul pe care l-am mentionat si pot urmari prin instantele judecatoresti recuperarea debitului.raspunsul primit a fost ca firma in calitate de cesionar si nu de mandatar al creantei pot urmari in instanta judecatoreasca recuperarea creditului.la a 2 a intrebare ce pot sa-mi comunice in legatura cu prescrierea unui debit care nu este invocatbin termen de 3,ani de catre un creditor sau firma de fiemizare servicii spunand ca in cazul meu perioada este cu mult mai mare deoarece figurez cu debitul la romtelecom din 2011 imi raspund ca prescrierea nu inseamna stergerea datoriei.ce sa insemne asta caci nu inteleg.ce inseamna prescriptie in doctionarul limbi romane poate ma poate lamuri cineva.ok prin urmare recunosc prescriptia dar nu si sterherea datoriei.in finalul textului pe care l-am primit imi spun sa le las un nar de telefon si sa discutam situatia.pe scurt ce inseamna prescriptia debitului daca datoria nu este stearsa asa cum imi spun reprezentantii firmei de recuperare

Alte discuții în legătură

Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)