avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inspectie tehnica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inspectie tehnica

Salutare. Am o masina de spania si nu mai am inspectie tehnica la ia si momentan sunt in anglia cu ea.
Asi dori sa vin in tara dupa care sa o inscriu pe ro. Ce probleme pot avea la vama?
Cel mai recent răspuns: Roberto andrei , utilizator 06:32, 25 Martie 2021
Nu la vama o sa aveti probleme ci pe drum !Cei de la vama nu se intereseaza de starea tehnica a masinii ci de actele de proprietate dar daca doriti sa veniti cu ea " pe roti ' aveti toate sansele sa incasati niste amenzi colosale la care sa se adauge de la retinerea actelor si pana la confiscarea masinii sau dosar penal , in functie de legislatia fiecarei tari . In Romania , de exemplu , amenda care se aplică în cazul şoferilor care circulă cu RCA a cărui dată de valabilitate a expirat, aceasta este cuprinsă între 1000 şi 2000 de lei, iar poliţistul va reţine şi certificatul de înmatriculare.
SFAT : Incercati si aduceti masina pe platforma iar odata ajuns in tara puteti demara procedura de inmatriculare sau puteti sa-i faceti ITP-ul in statia RAR .
Verificati daca se poate face ITP in Anglia pentru masini inmatriculate in UE si care sa aiba valabilitate pe teritoriul UE.
In Romania se poate face ITP ptr o masina inmatriculata in UE dar numai la RAR si cu valabilitate doar pe teritoriul RO.
Ma gandesc ca europenii astia mai vechi care se lauda ca sunt mai destepti poate au intocmit o directiva europeana care sa prevada ca o ITP facuta intr-o statie a organismului national de omologare a vehiculelor sa fie valabila pe tot teritoriul UE.
Inspectia Tehnica Periodica trebuie sa fie facuta uniformizat la nivelul UE in ceea ce priveste verificarile necesare facute pentru ca un vehicul sa corespunda dpdv tehnic (frane, directie, noxe, etc.) si al sigurantei.

Buna ziua am venit an Romania cu o masina anregistrata an spania si mea expirat itp ul si acum nu stiu ce sa fac sa plec din nou an spania, daca ai fac itp. aici an romania este valabil pana an spania.?
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Roberto andrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectia tehnica periodica nestian_marian nestian_marian Buna ziua Am un prieten care a stat in strainatate 7 luni cu masina ,acum doreste sa vina in tara dar a constatat ca a expirat ITP-ul.Ce poate sa pateasca de ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Itp expirat IonuțGal1 IonuțGal1 Buna am o masina cu numere de Bulgaria mia expirat itp restul actelor sunt ok vreau să plec cu ea pe Roti în țară ce se intampla daca mă oprește iau doar ... (vezi toată discuția)