avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie legala desfiintare cablu tv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie legala desfiintare cablu tv

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional.
Acesta a fost instalat de o companie de cablu care, (se pare, nu stiu sigur pt ca nu am niciun act) acum a fost achizitionata de catre unul dintre marii operatori de pe piata.
Acest cablu a fost tras excusiv pentru proprietarul anterior.

Problema mea este acum incepe reabilitarea blocului si asociatia de proprietari ma someaza sa scot acest cablu.

Vroiam sa va intreb daca nu cumva, pot fi absolvit de aceasta obligatie, pentru ca rationamentul meu ar fi ca eu nu sunt proprietar decat al cablului de la mine din casa.

Mai exact, ce iese din apartament nu mai este problema mea, chiar daca apartamentul acesta a fost singurul beneficiar al cablului.

Multumesc pentru ajutor in avans




Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:56, 2 Martie 2017
Notificati asociatia ca dvs. nu ati achizitionat apartamentul cu serviciul de cablu tv si nici nu aveti un contract cu furnizorul respectiv. Prin urmare nu aveti nicio responsabilitate in deconectarea cablului de pe bloc.
Sa il caute asociatia pe fostul proprietar.;)
Asta, ma gandeam si eu, sa cer asociatiei de proprietari acte aferente. pt ca la instalarea unei infrastructuri, asociatia trebuie sa isi dea acordul.

Doar ca, acest cablu s-ar putea sa fi fost instalat pe vreme cand nici nu exista legea asociatiilor de proprietari.

Multumesc pentru raspuns!
analizez toate variantele, insa, daca as putea sa demonstrez ca nu am obligatie legala asupra infrastructurii, as imparti problema cu asociatia de proprietari, nu ar mai fi strict problema mea.

Multumesc!
Nu cred ca exista multe asociatii care sa isi fi dat acordul scris ptr instalarea infrastructurii pentru cablu pe partile comune. Instalarea a fost pe principiul "vreti cablu tv/internet sau nu".
Daca asociatia nu isi dadea acordul ptr instalarea cablurilor nu ar fi existat televiziune prin cablu.
Parerea mea este ca notificarea sa fie scurta si concisa. Nu aveti contract cu firma de cablu si nu ati achizitionat apartamentul cu serviciul tv de la fostul proprietar. Sa o rezolve asociatia sau Dorel.
@igrishan. Tramvaiul are linia de contact la 750 V. 27 kilovolti sunt la cea de la CFR unde locomotivele au puteri de pana la 5400 KW .
Un electrician de joasa-medie tensiune va poate cred ajuta!

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)