avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă DICTATURA MILITARA...?!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

DICTATURA MILITARA...?!

Protestul magistratilor,care nu recunosc ca are toate elementele unei GREVE,ilegale de altfel,presiunea pusa de sindicate pe Guvern, care se dovedeste incapabil...,interventia MasMedia,din ce in ce mai dezinformator:),ne poate duce spre o dictatura militara prin preluarea puteri de catre Judecatori si procurori Militari ?!
O intrebare care ,pe mine personal ma framinta in ultimul timp,observind neputinta clasei politice ...din ce in ce mai slaba...:-/
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:06, 16 Septembrie 2009
Cred ca "dictatura"inteligentei umane poate preintampina orice intentie de a instaura o dictatura militara.
Vreau sa cred ca aceste momente de criza,chiar intr-un moment foarte dificil pentru tara,pot fi depasite prin forta inteligentei,in dauna unor atitudini revansarde, in dauna interesului de grup si cu prevalarea interesului national.
Vreau sa cred ca macar in ceasul al doisprezecelea romanul va avea forta sa aleaga ce este mai bine pentru tara,dar mai ales inteligenta ca in aceasta alegere sa puna in fata interesul si devenirea tarii.
Cred cu tarie ca balacareala,demagogia si politica jalnica de campanie,trebuiesc inlocuite cu masuri concrete , cu fapte concrete.
Doresc din suflet ca "prima putere in stat" sa fie... inteligenta


Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
In cazul in care magistratii isi ajung scopul prin aceasta greva mascata ,putem avea parte de dictatura magistratilor , pentru ca nu se vor satura pana cand nu preiau intreaga puterea decizionala !
E greu de crezut ca intr-o tara membra UE si membra NATO ar exista forte care si-ar dori instaurarea unei dictaturi militare.
Pot exista derapaje antidemocratice, dar ele pot fi corectate si alegerile intotdeauna constituie o modalitate de corectare a acestor derapaje.
Cineva vorbea de dictatura magistratilor si procurorilor militari. Ideea in sine este chiar o copilarie. Cu ce mijloace vor instaura aceasta dictatura si cum o vor mentine?
Ca sa instaurezi o dictatura militara trebuie sa dispui de forte care sa blocheze puncte cheie de conducere administrativa(presedintie, guvern, primarii, prefecturi, etc) militare,structurile de transmisii date, porturi, aeroporturi, puncte de trecere a frontierei, mass-media, sa impui starea martiala etc
Poate sindicatele pot impune o dictatura. Ele declanseaza o greva generala care poate duce la schimbarea guvernului si impunerea unui guvern care sa le satisfaca dorintele.
Oricum, e greu astazi sa impui o dictatura militara sau de alta natura in Romania
Impartasesc punctele de vedere ale d-lui consilier,cu exceptia celui privind puterea sindicatelor.Eu daca ma uit la cei mai multi dintre liderii acestora,aceiasi de peste 2o de ani,imbuibati si imbogatiti,"smecheriti"si lipsiti de credibilitate,lipsiti de o linie directoare,dezbinati din dorinta de a-si dovedi fiecare o anume"suprematie"in favoarea propriilor sindicalisti,am serioase dubii.
de altfel,anii care s-au scurs au dovedit intotdeauna lipsa de coeziune a miscarii sindicale,macinata de lupte intestine si de dornite,de cela mai multe ori meschine.
Sunt de acord cu parerea exprimata de r.gabi despre liderii sindicali si despre modul in care conduc miscarea sindicala

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 32/2009 - iccj dmh dmh -as vrea sa stiu daca vi se pare corect ca niste cetateni romani, Martori ai lui Iehova, care pe vremea dictaturii au refuzat serviciul militar din motive de ... (vezi toată discuția)