avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie vs. Luna tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie vs. Luna tatalui

Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, urmand ca in luna august, tatal (cadru militar!) sa beneficieze de concediul de 1 luna.
Mama intentioneaza sa se intoarca la locul de munca cu 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani, pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului.
Ce se va intampla cu stimulentul de insertie al mamei, avand in vedere faptul ca in luna august tatal va efectua concediul de ingrijire copil? Se suspenda plata stimulentului de insertie, urmand a fi reluata din luna septembrie? Daca da, ce documente trebuiesc depuse de ambii parinti, tinand cont ca tatal este cadru militar si va depune dosarul la unitatea militara?
Dar daca tatal nu are adunate 12 luni lucrate dintre cele 24 înainte de a se naste copilul și nu are drept la CCC, poate mama sa beneficieze de luna tatălui (aflat momentan in șomaj)?
Da, poate mama sa beneficieze de luna tatălui în situația menționată de dvs.
Și cum trebuie procedat? Trebuie el sa scrie o declarație ca nu are drept la acesta , care se depune la primărie?

Cornel Vasile a scris:

Da, poate mama sa beneficieze de luna tatălui în situația menționată de dvs.


Trebuie sa depuna la AJPIS /Primarie o declarație ca nu are dreptul la indemnizatie.
Buna seara. Eu si sotul am muncit in strainatate pana in noiembrie 2019.ne am intors atunci in tara, m am angajat, eram insarcinata, apoi cand s a nascut copilul in mai 2020 am avut dreptul la ccc cu salariile cumulate (strainatate plus ro)
Tatal nu a muncit decat din feb pana in mai in tara inainte de nasterea copilului, deci nu avea dreptul la ccc sau luna lui.
Acum voi termina ccc in mai 2022 copilul face 2 ani, intrebarea mea este daca voi putea lua eu indemnizatia si pentru luna tatalui, respectiv mai, sau voi lua indemnizatie doar pentru 23 luni.(ultima luna fiind aprilie 2022 cand copilul are 1 an si 11 luni)
La ajpis mi s a spus ca nu trebuie facut nimic voi lua automat, insa vad ca trebuie facuta o cerere de catre tata in acest sens., sau cum trebuie procedat? Sau daca tatal acum este angajat in ro de mai bine de 12 luni poate aplica acum pentru luna lui de concediu? Imi cer scuze pentru roman dar nu mai înțeleg nimic.. Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc luna aferenta tatalui CATIS CATIS Vreau sa ma intorc pe1 septembrie la munca (CCC-ul meu de 2 ani se termina pe 15 ianuarie 2017). Tatal ar trebui sa intre in luna lui de concediu la 1 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Daliborka Daliborka Buna ziua in cauzl in care tatal este in concediu crestere copil (data nasterii copilului:27.08.15) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului el ... (vezi toată discuția)