avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vreau si eu boxa in beci !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vreau si eu boxa in beci !!!

In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite compartimente pe care le folosesc pe post de beci. Fostul proprietar al apartamentului nostru, nu a fost interesat de acest gen de investitie. Acum apare problema : noi am dori sa ne amenajam si noi o boxa, dar nu mai avem unde. Compartimentele care au ramas neocupate de vecini nu pot fi utilizate, accesul la ele se face pe o gaura in zid foarte mica, iar in compartimente sunt tevile de scurgere, apa rece etc. Mentionez faptul ca este vorba, dupa parerea mea, de un subsol tehnic, in extrasele c.f. nefigurand spatii cu destinatia beci sau pivnita. Intreb si eu : oare daca acele compartimente ramase neocupate nu sunt folosibile, nu ar fi corect ca cele cu posibilitate de transformare in beci sa se imparta conform cotei-parti indiviza? Ce posibilitate as avea sa obtin si eu un mic spatiu la subsol?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:09, 17 Septembrie 2009
Dupa cum vanzarea spatiului de locuit nu prevede si alte spatii ,boxa/anexe,legal nu puteti ridica pretentii.
Amiabil se pot intreprinde demersuri cu respectarea stricta a legii,pentru a preintampina declansarea supararii "dinozaurilor vechi in asociatie ".
In majoritatea cazurilor acestia ,dupa o lunga existenta in imobil ,fara implicare in activitatile de intretinere ,igienizare parti comune rar accesibile si vizitate ,in cazul in care apar terti interesati ,vechii, incep sa riposteze, de la discuti la sesizari..
Nu elga, primaria nu se implica in disputa asupra spatiilor din subsolul tehnic,
tocmai pentru a preintampina eventuale riposte din partea proprietarului si autoritatilor cu drept de control.
Trebuie sa constientizati ca ,spatiile de la subsolul condominiilor sunt tehnic concepute ca si spatii de asigurare protectie in cazuri speciale,cutremure,etc dupa cum sunt si statiile de metrou.
In condominium ,persita raca eterna ca de ce ala sa ocupe /sa beneficieze de spatiu mai mult decat are pe hartie
Distinsa elga nu va-ti confruntat cu sesizari si reclamatii ca X are 2 elementi in plus la caloriferu din bae?
Pe fondul diferendelor de opinie,majoritatea "dinozaurilor vechi" in imobil de 50 de ani ,se simt deranjati de interesul ultimului venit pentru preluare spatiu suplimentar pentru care nu achita obligatii financiare...
Pe de alta parte, mai exista si relitatea ca o data preluat spatiul pentru depozitare,unii mai curajosi mai demareaza si o mica distilerie,altul un mic altelier mecanic si asa prin natura materialului depozitat si a activitatii desfasurate poate crea real pericol.
Armenteros nu este ilegal a realiza spatii inchise sau boxe,ex inchiderile realizate pentru protejarea gigacalorimetrelor .
ynocentta a scris:

Dupa cum vanzarea spatiului de locuit nu prevede si alte spatii ,boxa/anexe,legal nu puteti ridica pretentii.

Puteti ridica pretentii deoarece este vorba de ocuparea unui spatiu care face parte din proprietatea comuna.

Trebuie sa constientizati ca ,spatiile de la subsolul condominiilor sunt tehnic concepute ca si spatii de asigurare protectie in cazuri speciale,cutremure,etc dupa cum sunt si statiile de metrou.

Gresiti, spatiile concepute ca adapost de protectie civila au anumite caracteristici (sas acces, pereti BA 40cm grosime calculati la anumite eforturi, instalatie filtroventilare, nu trec conducte de instalatii prin ele etc.). Nu toate subsolurile sunt astfel concepute; exista intr-adevar si astfel de spatii. Subsolurile tehnice sunt gandite doar pentru a avea acces la instalatiile imobilului care altfel ar fi fost ingropate (pentru interventii in caz de avarii etc.).

Armenteros nu este ilegal a realiza spatii inchise sau boxe,ex inchiderile realizate pentru protejarea gigacalorimetrelor .

Nu daca beneficiarul acestora este asociatia si nu o persoana particulara. Aceasta poate beneficia de ele doar in baza unui acord al asociatiei (chirie, comodat etc.)
Cu parere de rau, va anunt ca niciunul dintre vecini nu a binevoit sa imi "faca loc si mie". Asta in ciuda faptului ca boxele nu sunt amenajate propriuzis, cu rafturi si alte cele, ei au pus doar usa de fier, zar sau lacat, si gata, domeniul lor. Vreau sa va spun ca intr-o boxa de aprox. 4,20 X4,40 are doamna pusa o scara si cateva lemne, ceva rebuturi, si imi spune ca nu are cum sa ma lase sa compartimentez incaperea. Apropo, daca 1/2 din subsol nu poate fi folosit, nu este corect ca acea cota parte indiviza a fiecaruia sa se injumatateasca? Doamna care are acea incapere, locuieste pe aceeasi coloana de apartamente cu mine, iar eu am cota de 17;96mp, mai mult ca sigur la fel ca dansa. Cota normala o depaseste foarte putin, dar daca se tine cont de faptul ca 1/2 din subsol nu poate fi utilizat... ar putea face un gest frumos.
Oricum urmatorul pas este cel spre administrator si comitetul acela al asociatiei. Dar asta cand ma intors de la tara, ca trebuie sa facem tuica. Pana Duminica 20.09.2009, va rog sa postati mesaje despre cum ar trebui sa abordez problema aceasta in fata acelui comitet.
P.S. Pentru iluminatul boxelor existente in subsol, se foloseste curent din reteaua scarii, pe care il platesc si eu.#-o
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
salajanradu, utilizator
Cel mai mult mi-a placut chestia cu tuica pe care va duceti s-o faceti si intre timp noi sa va scriem solutiile, astfel incat Dv. cand veniti inapoi sa aveti ceva propuneri din care, cu un ciocanel de tuica langa Dv., la calculator, sa le cititi si sa va extrageti esentialul. Buuuuun asa!!!!. Pai daca asa vreti, io zic sa ne invitati pe cei care tot postam pe-aici, cand veniti inapoi, la o tuica fiarta cu piper si sa dezbatem problema. Parca ar fi si mai calda atmosfera, s-ar mai si deschide baierile imaginatiei langa un ciocanel de tuica fiarta cu piper...... Ce ziceti?
Da' nu mai bine o invita pe vecina cu boxa , ca poate o 'nmoaie :tooth:

Alte discuții în legătură

Amenajare beci bloc pmeli pmeli Daca vreau sa amenajez in beciul blocului o boxa pentru mine am nevoie de caordul vecinilor? (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Boxe beci blocuri dani_rapidistu dani_rapidistu Buna seara, daca am un apartament in care nu am locuit de mai multi ani, intre timp, ceilalti locatari si-au facut boxe in beci si eu acum, nu mai am loc, ... (vezi toată discuția)