avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul colectiv de munca

Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca in contractul colectiv de munca se poate intoduce vre-un articol in care sa se specifice ca salarizariile angajatilor dintr-o institutie sa fie salariul minim pe economie specificat in legislatia in vigoare, intrucat salariile din institutia la care lucrez sunt sub salariul minim pe economie. Si sunt discrepante destul de mari intre salarii , un agajat nou avan salariu mai mare decat al altuia cu vechime in institutia respectiva pe aceasi functie.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 6 Martie 2017
Se poate introduce asa ceva, dar nu este necesar si nici util. Pentru ca sa aveti salariul inim este suficienta legea (codul muncii), nu este necesar sa introductei nimic in CCM.
Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
sectorul bugetar
Sistemul de salarizare pentru sectorul bugetar este stabilit prin acte normative , prin urmare, nu aveti cum sa stabiliti prin c.c.m. ca " salarizariile angajatilor din institutie sa fie salariul minim pe economie specificat in legislatia in vigoare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii medici in sectorul privat Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos spuneti-mi,daca, in urma noii legi ptr salarizarea unor categorii de bugetari, este obligatorie si modificarea salariilor medicilor ... (vezi toată discuția)
Ni se poate deconta transportul la serviciu ? oanaportar oanaportar O institutie publica care realizeaza si venituri proprii poate deconta transportul zilnic al salariatilor de la domiciliu la serviciu si retur ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 a fost pana la urma aprobat. As avea niste drepturi, cum ar fi ... (vezi toată discuția)