avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am anexat unei cereri depuse la o instituie copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am anexat unei cereri depuse la o instituie copii legalizate la notariat de pe toate documentele de proprietate

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o lămurire şi cu un sfat în următoarea problemă. Am depus dosarul pentru acordarea unei subvenţii de la stat pentru un teren, iar la cerere am anexat copii legalizate ale tuturor actelor de proprietate (inclusiv copie legalizată de pe Cartea de Identitate). Eu sunt din Bucureşti, iar instituţia unde am depus actele este în altă localitate şi aşa mi s-a spus iniţial, la telefon, că se solicită. Ulterior, am aflat că era nevoie doar de copie certificată conform cu originalul, care se făcea acolo. Problema este că nu mi s-a dat niciun document din care să rezulte că eu am lăsat toate documentele în copie legalizată şi aş vrea să ştiu dacă se poate întâmpla ceva, să le sustragă cineva şi să se folosească de ele. Vă rog mult să-mi spuneţi dacă există vreun risc pentru mine în acest sens (dacă cineva poate folosi acele copii în vreun scop – să vândă terenul sau să-l gajeze sau în orice alt scop care să mă afecteze) şi, în cazul în care există acest risc, ce ar trebui să fac? (eventual să solicit vreun document din care să rezulte că toate documentele lăsate sunt în copie legalizată?). Sau nu are rost să-mi fac griji?
Vă mulţumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 10:21, 7 Martie 2017
Stati linistit, nu se poate intampla nimic.
O copie legalizata are si cel care va facut legalizare.
Si eu am sute de astfel de acte, iar pentru mine sunt egal cu zero. Le pastrez doar in arhiva.
Stai linistit, nu mai exista originale decat in arhiva notarului, notarul public elibereaza doar duplicate.....si nu poate face nimeni vanzare sau altceva fara dvs.
Vă mulţumesc. Aspectul de care mă tem este să nu se înlocuiască la dosar acele copii legalizate cu copii simple conform cu originalul şi cel care le-a inlocuit să facă cine ştie ce cu actele mele (de exemplu, să le depună gaj la vreun imprunut etc.) , pentru că nicăieri nu scrie că eu am lăsat acolo copii legalizate la notariat, iar toţi ceilalţi care au depus cereri pentru subvenţii au lăsat doar copii conform cu originalul, nicidecum legalizate, aşa cum am făcut eu. Deci, nici pe cererea depusă (care era o cerere tip) nu scrie că am depus copii legalizate şi nici eu nu am nimic la mână că am lăsat aşa ceva. M-a speriat cineva că ar exista riscul despre care vorbeam, de aceea am intrat oarecum in panică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare plastifiat - probleme la depunerea documentelor pentru cartea de identitate poll1 poll1 Buna seara,. am o problema in legatura cu buletinul....: toate actele posibile le am plastifiate. Am fost cu actul de vinzare -cumparare , plastifiat, ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat act notarial din 2005 Kyandra Kyandra Buna ziua, In speranta ca un coleg notar imi va putea oferi o solutie: Am un contract de vanzare cumparare al unui imobil (casa si teren) autentificat la ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)