avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie in cazul unui dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie in cazul unui dosar penal

Sotul meu este judecat pentru conducere sub influenta alcoolului.A primit 2 citatii pentru a se prezenta la proces dar noi fiind in strainatate nu s-a putut prezenta.ce se intampla daca nu se prezinta nici a treia oara?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:56, 10 Martie 2017
In caz de judecare in lipsa exista un risc ridicat de aplicare a unei pedepse cu executare.
Inculpatul este citat dar nu se prezinta.
Fiind citat este legal sa fie condamnat in lipsa si nu se considera ca se incalca drepturile omului.In caz contrar toata lumea ar fugi din tara dupa ce ar comite infractiuni si s-ar plange ca le sunt incalcate drepturile.

Este indicat sa aiba avocat pentru a se gasi o modalitate ca sa obtina o pedeapsa mai redusa si sa nu riste o pedeapsa cu executare pentru ca se sustrage de la judecata.
Sotul meu a avut aceeasi problema si la fel a fost plecat din tara, cu avocat angajat, care nu l-a sfatuit bine, a primit 2 ani cu executare,din care deja a executat 1 an. Nu a avut victime,nici antecedente penale, nu s-a tinut cont de nimic. Ar fi bine sa vina de urgenta sa isi rezolve problema. Nu I se acorda nicio circumstanta atenuanta, se considera ca sfideaza Curtea si uite asa il face sa vina vreo 2 ani in tara cu forta. Succes!
florin anghel a scris:

El ca om nu a făcut nimic pentru care sa fie condamnat .

Decat a incalcat legea . OUG 195/2002 ,lecturati Codul sa observati cand se ajunge in instanta pt alcool .

Daca nu raspunde citatiilor se poate considera o sfidare . Judecarea se face tot de oameni care au si ei sentimente si se aplica pedeapsa privativa de libertate - 'daca nu vine lasa ca il aducem noi!'
Prezenta e posibila printr-un reprezentant (avocat) .
Daca nu se reprezinta (prin avocat sau personal) e probabilitate f mare de o unei sentinte cu executare cand e identificat statul rare bunavointa sa-i faca cadou un set de 'bratari' . Nu toti sunt Huidu sa primeasca cu suspendare .
.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
mottofreee, utilizator
Depinde si cum stie sa puna problema avocatul.Ati avut si neinspiratie cu angajarea avocatului iar acest lucru este deosebit de important la un proces penal.
Nu toti avocatii sunt la fel desi de ani de zile se incearca a se inocula aceasta idee.

In cazul dat lucrurile pot avea o rezolvare favorabila pentru inculpat conform relatarii, dar sub nicio forma cum ar vrea sa procedeze.
florin anghel a scris:

Foarte important ce a declarat , dacă el călătorea și nu făcea nici o activitate economică , dacă nu au fost victime sau alte distrugeri , părerea mea este ca ar trebui sa ignore citațiile .

El ca om nu a făcut nimic pentru care sa fie condamnat .

Studiați legea , eu personal nu a-și fi speriat pentru niște citații . Nu i poate condamna nimeni in lipsa , se încalcă drepturile omului .

Menționez ! Este doar o părere .

Poate ne luminati si pe noi la lege faceti referire cand afirmati ca nu se poate dispune condamnarea in lipsa, Indicati articol si lege.

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar penal marcusel marcusel Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Caz penal. ce riscă inculpatul care nu s-a prezentat de trei ori în instanță pentru că nu are bani pentru asistență juridică? Giulya13 Giulya13 Fratele meu are un proces caz penal si nu sa prezentat de 3 ori pentru ca nu are avocat nu poate plati avocat azi are proces iar si nu se poate prezenta. Se ... (vezi toată discuția)
Pot sa ajung in inchisoare din cauza unui accident de circulatie? alex1778 alex1778 in anul 2004 am avut un accident rutier cu vatamare corporala in urma careia persoana a decedat dupa o luna de zile petrecute in spital si suferind anumite ... (vezi toată discuția)