avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fiica a devenit proprietara desi nu a platit nici un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fiica a devenit proprietara desi nu a platit nici un ban

Buna ziua ,

Doamna X - a avut in proprietate un apt, care la un moment dat l-a vandut si a cumparat altul pe numele fiicei sale , casatorita .

Ulterior au vandut apt si au cumparat altul , proprietare fiind in cote egale mama si fiica .

Relatia mama -fiica s-a deteriorat f mult iar mama vrea sa reintre in posesia apt ca unica proprietara , intrucat realitatea aceasta este .

Ce sanse sunt ?
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 13:12, 17 Septembrie 2009
subscriu parerii ca acest proces nu poate fi castigat din lipsa de probe. Actul simulat (donatia) intre parti nu poate fi dovedit decat printr-un alt contrainscris. Imposibilitatea morala a preconstituirii in astfel de cazuri, mie mi-a fost respinsa.
Daca are noroc cu carul poate castiga.
Dar daca are atata noroc ar putea castiga si la Loto.:hm:
Parerea mea...
Utzu a scris:

subscriu parerii ca acest proces nu poate fi castigat din lipsa de probe. Actul simulat (donatia) intre parti nu poate fi dovedit decat printr-un alt contrainscris. Imposibilitatea morala a preconstituirii in astfel de cazuri, mie mi-a fost respinsa.

Sunt cazuri si cazuri, nu putem generaliza.
Iar in privinta simulatiei discutia poate fi destul de ampla si nu doresc sa fiu pe langa subiect motiv pentru care va recomand cu titlu facultativ "Simulatia" de autor Flavius Baias, unde veti putea intalni si "simulatii" pentru dovedirea carora nu este necesara existenta unui contrainscris ci trebuie dovedit acordul simulatoriu anterior sau consecvent incheierii actului contestat (mai ales cand este vorba despre parti care sunt rude-vezi speta prezenta).

P.S. As dori din tot sufletul sa fiu de acord cu parerea dvs. dar doctrina si practica in materie ma determina sa va spun ca exista si o astfel de posibilitate legala insa precizez:o astfel de actiune are cel putin o sansa de reusita (ca admisibila este oricum) doar daca exista martori privind dovedirea acordului simulatoriu, anterior sau consecvent incheierii actului/actelor contestate pe acest aspect.

=D>D-le coleg Claudiu, se spune ca " cine are noroc la bani stiti dvs., nu are noroc in dragoste", cum o dai, tot nu e bine dar vorba aceea macar incerci daca "supararea este atat de mare...intre mama si fiica " (ma refeream la speta!) :)
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Ma inclin in fata acestui raspuns bine argumentat (inclusiv stiintific). Insa asa cum recunoasteti cel putin o sansa de reusita pt aceasta actiune, va rog sa recunoasteti (fara argumente stiintifice) si (cel putin) o sansa ca ea sa fie respinsa.. cu atat mai mult cu cat eu am trait-o pe cea din urma. Sunt sigur ca argumente doctrinare pot fi gasite in favoarea ambelor solutii.. :)
Cu toata stima si simpatia pentru doamna colega Cermak si in egala masura pentru optimisul demn de invidiat, dar norocul la Loto de care faceam vorbire se situaza exact in sfera expusa de dvs.

Lipsa de probe va determina respinderea actiunii, care cu siguranta ca ar fi admisibila si nicidecum inadmisibila.:)

Poate ca vor gasi o cale amiabila de intelegere intrucat aceasta este unica din punct de vedere practic.
Si in caz de deschidere a procesului in caz de intelegere situatia ar putea fi rezolvabila, dar inevitabil iarasi ma gandesc la Loto.;)

Parerea mea este ca incercarea moarte n-are dar costa...
Si finalul noi deja l-am intrevazut.

Alte discuții în legătură

Mostenire shopi777 shopi777 In anul 2011,eu impreuna cu mama si sora am facut succesiunea pentru bunurile ramase in urma decesului tatalui meu. In urma succesiunii dintr-un ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta fica sa stie dinica_mihaela dinica_mihaela Tatal a doua fiice (in prezent decedat) a facut act de vanzare-cumparare pentru proprietatea in care locuia (teren+casa) fiicei cea mica fara ca fiica cea ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)