avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fiica a devenit proprietara desi nu a platit nici un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fiica a devenit proprietara desi nu a platit nici un ban

Buna ziua ,

Doamna X - a avut in proprietate un apt, care la un moment dat l-a vandut si a cumparat altul pe numele fiicei sale , casatorita .

Ulterior au vandut apt si au cumparat altul , proprietare fiind in cote egale mama si fiica .

Relatia mama -fiica s-a deteriorat f mult iar mama vrea sa reintre in posesia apt ca unica proprietara , intrucat realitatea aceasta este .

Ce sanse sunt ?
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 13:12, 17 Septembrie 2009
Problema este si mai mare , deoarece fiica nu se intelege prea bine cu sotul si ar vrea sa divorteze dar el acum are pretentii la acest apt .
Pe calea partajului fiica ar putea dovedi faptul ca acea cota de 1/2 din imobil este bun propriu, si nu bun comun, desi a fost dobandit in timpul casatoriei, chiar daca actualul sot va emite/emite pretentii in sensul celor aratate de dvs.
Mama poate/ar putea interveni in partaj in interesul fiicei, daca va considera necesar, insa va avea nevoie de probe pentru dovedirea sustinerilor si adevaratelor raporturi juridice dintre parti.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Nu este vorba despre mine .
Iael, utilizator
Iael a scris:

Nu este vorba despre mine .

:"> Considerati, va rog, ca raspunsul a fost dat persoanelor/pentru persoanele aflate in "conflict", am editat mesajul in acest sens:)
Iuliana Cermak, Avocat
Ok. Va multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire shopi777 shopi777 In anul 2011,eu impreuna cu mama si sora am facut succesiunea pentru bunurile ramase in urma decesului tatalui meu. In urma succesiunii dintr-un ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta fica sa stie dinica_mihaela dinica_mihaela Tatal a doua fiice (in prezent decedat) a facut act de vanzare-cumparare pentru proprietatea in care locuia (teren+casa) fiicei cea mica fara ca fiica cea ... (vezi toată discuția)
Dovedirea simulatiei roxanagina roxanagina .... cum poate fi dovedita legal o interpunere de persoane... conventia verbala poate fi considerata contrainscris? daca conventia verbala poate fi ... (vezi toată discuția)