avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere

buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o datorie la intretinere de 4600 ron si penalizarile sunt de 3700 ron apartamentul este pe numele tatalui meu care nu este in tara am fost dat in judecata pot sa il reprezint eu pe tata? aceasta suma s-a acumulat intrucat asociatia refuza sa imi citeasca apometrele si platesc aproape lunar la 2 persoane cate 17 m3 de apa rece si cate 8 de apa calda pe parcursul timpului am mai platit cate 10 milioane 5 milioane cu sacrificii intrucat nu am nici un venit insa dupa 2 luni suma devine la fel de mare as vrea sa platesc suma de 4600 cu toate ca stiu ca nu e corecta in rate in fiecare luna dar cum pot face acest lucru daca nu mi se citesc apometrele si suma de plata pe fiecare luna este mare pot cere in instanta sa platesc in rate fara sa mi se mai calculeze penalizari pe perioada ratelor? va multumesc
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 14:59, 16 Septembrie 2009
nu mi se ia in considerare apometrele de mai bine de 3 ani de zile si va multumesc ca m-ati invatat sa imi cer drepturile nu ma pricep la astfel de lucruri mi s-a spus ca este o hotarare a consiliului local si daca vreau sa ma cert sa ma cert cu primaria
Daca tot vi s-a raspuns ca sa va certati cu primaria, ar fi bine sa mergeti si la biroul de indrumare a asociatiilor de proprietari din primarie si sa mergeti chiar intr-o audienta la primar. Faceti un memoriu si expuneti acolo intreaga poveste. Nu va costa nimic si poate sa va fie de folos.
felix 34,corect .
1-Pentru ca userul sa indeparteze eventualitatea de interpretari ,este de preferat sa solicite oficial administratorului sa comunice baza legala a sanctiunilor aplicate de catre acesta.
2- Administratorul are obligatia sa aplice hotararile AG
3-Elga are perfecta dreptate referitor la instanta de judecata.
Am avut situatii in care ,datorita unui excedent de sentiment opus dragostei si afectiunii,nu stiu exact denumirea stiintifica sila sau...fata de reprezentantii asociatiei ,am incheiat procura ,prin care am delegat tert (nu avocat) ,pentru a mi reprezenta interesele in instanta .Instanta de judecata ,a admis procura si prezenta tertului care nu a facut decat sa depuna inscrisuri
In final ,instanta in baza probelor a dispus respingerea actiunii asociatiei ca nefondata.
@ynocentta
Ati dat procura. Problema cu @florin_shiopu e ca el nu are procura. Dar e membru al familiei si ma gandesc ca, stand in apartament, se va putea trece peste chestia cu procura.

@florin_shiopu in ce oras locuiti?
In Bucuresti nu exista aceasta lege, hotarare, ordonanta, cum s-o fi numind ea a niciunei primarii. Ce spuneti ca se intampla de 3 ani este furt calificat, nici mai mult, nici mai putin, cu atat mai mult daca se face fara vreo hotarare a nu-stiu-carei autoritati. - interesati-va exact a cui hotarare este cea invocata de administrator si ce anume scrie in ea. Trebuie sa vedeti negru pe alb.
- faceti o cerere scrisa catre presedintele asociatiei in care cereti sa vi se spuna in baza carei legi nu vi se ia in calcul citirea apometrelor. Cererea sa fie facuta in 2 exemplare din care unul (semnat si parafat cu stampila asociatiei si cu nr. de inregistrare pe el sa ramana la Dv., semn ca a fost luata la cunostinta). Cand mergeti sa predati cererea sa mai aveti 2 martori cu Dv. pentru cazul ca va este refuzata primirea cererii si care sa poata depune marturie in proces ca ati vrut sa depuneti o cerere care nu v-a fost primita. Daca nu exista aceasta cerere la asociatie inregistrata sau nu aveti martori ca nu v-a fost primita, inseamna ca acceptati "gogorita" cu hotararea consiliului local.
- urgent !!!!! obtineti o procura de la tatal Dv.
- puteti sa asteptati sa fiti dat in judecata, dar ar fi de preferat sa incepeti Dv. cu un proces (dar sa aveti procura, in acest caz) impotriva asociatiei ca nu va sunt primite citirile apometrelor si ca vi se fura sistematic de catre asociatie sume constituind pierderile de apa din bloc, motiv pentru care in timp de 3 ani ati ajuns la asa sume datorate asociatiei.
..................
Va asteptam cu noutati!
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
elga50, moderator
Elga, tot in favoarea unui membru de familie am inteles sa-mi pun speranta sa-mi reprezinte si sa-mi apere interesele in fata instantei,ca doar nu am consumat altele ca sa ajung sa il solicit chiar pe presedintele de asociatie.
Aveti dreptate in capitala europeana a Romanei ,nu exista lege ...dar furtul este permis si fara lege!
NU exista prevedere legala care sa dispuna aberatiile sustinute de al de se intituleaza administrator,doar daca ,acesta in timpul liber nu redacteaza vreun manual /compendiu de metodologia motivarii sustragerii prin furt.
Pentru dovedirea refuzului de primire index consum apa+ contestatie ,apelati cu incredere la institutia denumita Posta Romana.Comunicati prin scrisoare cu confirmare de primire index consum utilitati+contestatie la lista de intretinere lunara ,si astfel intr-o eventualitate care se prefigureaza din ce in ce mai posibil,instanta poate lua act de proba legala de refuz repetat din partea asociatiei de proprietari.
Contestati in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere cantitatile si valorile financiare impuse in lista de intretinere.Tov presedinte are obligatia legala,prevazuta de
HG nr 1588/2007 art 12 A drepturi: d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la chetuielile asociatiei de proprietari si,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Subiect interesant,va rugam reveniti!

Alte discuții în legătură

Decret 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva Lokatar Lokatar Mai este in vigoare Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva ? Se aplica la acest moment in asociatiile de locatari-proprietari? (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a nu plati orice suma i se impune de catre asociatia de proprietari fara a primi explicatii asupra calculului din care a rezultat Livia Costescu Livia Costescu In cazul unui proprietar restantier peste 90 zile legea vine in ajutorul asociatiei de proprietari si prevede ca restantierul sa fie actionat in instanta ... (vezi toată discuția)
Proces asociatia de proprietari Mirovi Mirovi Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima ... (vezi toată discuția)