avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere

buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o datorie la intretinere de 4600 ron si penalizarile sunt de 3700 ron apartamentul este pe numele tatalui meu care nu este in tara am fost dat in judecata pot sa il reprezint eu pe tata? aceasta suma s-a acumulat intrucat asociatia refuza sa imi citeasca apometrele si platesc aproape lunar la 2 persoane cate 17 m3 de apa rece si cate 8 de apa calda pe parcursul timpului am mai platit cate 10 milioane 5 milioane cu sacrificii intrucat nu am nici un venit insa dupa 2 luni suma devine la fel de mare as vrea sa platesc suma de 4600 cu toate ca stiu ca nu e corecta in rate in fiecare luna dar cum pot face acest lucru daca nu mi se citesc apometrele si suma de plata pe fiecare luna este mare pot cere in instanta sa platesc in rate fara sa mi se mai calculeze penalizari pe perioada ratelor? va multumesc
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 14:59, 16 Septembrie 2009
depune o cerere in numele tatalui dvs prin care aratati ca sumele nu sunt reale ,ca nu s a repectat legea, cereti un termen mai mare pt intrarea in legalitate a cererii asociatiei..la suma corecta,pt numirea unui avocat...Cererea sa spuneti ca a fost semnata de tatal dar este momentan plecat din tara,,dovediti rudenia cu buletinul.Depuneti cererea si atata....daca nu ..ve ti cere un termen pt a fi citat tatal...la adresa unde locuieste momentan...
Stimata elga,chiar este o solutie de neacceptat?
In actiunea formulata de catre asociatie pentru recuperare restante,instanta de judecata a solicitat probe referitor la aspectul daca, s-a manifestat interes din partea "mizerabilului" de proprietar pentru a comunica index consum ,eventual plata .Bineinteles ca asociatia reclamanta prin aparator a sustinut ca restantierul este ..ultimul om de pe lume.
Dar,pentru egal tratament acordat partilor,s-a solicitat si de catre partae reclamata proba cu inscrisuri,la care ,reclamanta a ripostat ca nu exista.Au fost depuse in probatiune copii ale mandatelor postale de plata cota lunare +recipisele pentru corespondenta recomandata care toatecontineau ,precizarea
'destinatarul refuza primirea"
In 2 termene,instanta a pronuntat decizia prin care respinge ca nefondata plangerea
Cum arata o solicitare de retragere actiune?
In fapt ,pe ce dispozitii se intemeiaza o astfel de solicitare ?
Nu inteleg despre ce ma intrebati.
Distinsa Elga,intrebarea este adresata @proprietaru ,care a invocat ca autorul topicului sa ceara presedintelui sa-si retraga actiunea in instanta.

Alte discuții în legătură

Decret 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva Lokatar Lokatar Mai este in vigoare Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva ? Se aplica la acest moment in asociatiile de locatari-proprietari? (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a nu plati orice suma i se impune de catre asociatia de proprietari fara a primi explicatii asupra calculului din care a rezultat Livia Costescu Livia Costescu In cazul unui proprietar restantier peste 90 zile legea vine in ajutorul asociatiei de proprietari si prevede ca restantierul sa fie actionat in instanta ... (vezi toată discuția)
Proces asociatia de proprietari Mirovi Mirovi Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima ... (vezi toată discuția)