avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca nici o clauza de garantie in contractul de V-C

buna ziua,

ma aflu in urmatoarea situatie:

1. am dat avansul la un apartement situat la etajul 9/9 al unui bloc nou construit in 2016, apartamentul respectiv fiind printre ultimile care mai sunt la vanzare.

2. urmeaza sa semnez contractul (sau nu) dar sunt cateva probleme:
- am descoperit ulterior semnarii antecontractului ca usa apartamentului si balconul au niste defecte - dezvoltatorul a zis ca o sa-mi dea niste bani pentru a-mi pune eu o alta usa iar la balcon (podea) repara el problema

- cea mai stringenta de fapt: afland ca au fost probleme cu terasa blocului la apt de vizavi i-am cerut dezvoltatorului sa treaca in contract ce garantii acorda la terasa

Momentan refuza spunand ca terasa/blocul au fost predate asociatiei si ca el imi poate da garantie doar pentru centrala.
Sunand la asociatie acestia au spus ca terasa nu au primit-o si nu exista PV de receptie pentru ea??!

De asemenea dezvoltatorul refuza sa-mi arate si cartea tehnica a imobilului spunand ca este prea voluminoasa.

Ce sfaturi puteti sa-mi dati?
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
katanel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciocoflender007 , utilizator 05:23, 23 Martie 2017
Reziliati contractul IMEDIAT. Un dezvoltator care pune problema asa e "mexican". O sa aveti numai probleme cu el. Sunt absolut sigur ca blocul e construit cu multe nereguli inclusiv nerespectarea normelor de rezistenta. Dar ma rog, fiecare cum il duce capu".
Din cate stiu eu, dupa inchierea promisiunii de vanzare-cumparare se plateste un procent din pretul apartamentului, bani pe care ii pierdeti in cazul in care nu semnati contractul de vanzare-cumparare. Sau ati platit numai rezervarea? Fiindca la rezervare, avansul dat nu este chiar insuportabil, raportat la problemele pe care le puteti avea. Din experienta mea (am achizitionat doua imobile cam in aceleasi conditii), cartea tehnica nu prea va ajuta. Toate procesele verbale vor fi completate si semnate corespunzator. Este totusi, ciudat faptul ca nu doreste sa va dea o copie a cartii. Eu am primit copie a cartii tehnice, dar tot am avut probleme. ,,Mexicani', cum spunea cineva inaintea mea... Incercati sa va cautati alt apartament la un alt dezvoltator (sunt in Bucuresti si vreo 3 dezvoltatori romani, din cate stiu eu) ca sa nu pierdeti finantarea de la banca. Pentru problemele ce vor aparea ulterior cu acest dezvoltator, cu siguranta nu veti recupera nimic de la el...asa ca...
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Duceti-va la un avocat specializat. In tara asta frumoasa, in absolut toate contractele sunt strecurate clauze abuzive si/sau nu respecta legea. Un avocat bun va gasi bube in contract si veti putea rezilia contractul fara sa pierdeti avansul/banii pe care i-ati platit deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme fatada bloc nou Raluca2588 Raluca2588 Buna ziua, am achizitionat prin programul Prima Casa cu apartament nou intr-un complex rezidential in 2014. Blocul are 9 etaje si o terasa retrasa, iarna ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru vicii ascunse redusa la 3 ani iizaga iizaga Buna ziua, In clauzele unui contract de vanzare-cumparare pe care urmeaza sa-l semnez, pentru un apartament, dezvoltatorul (care este si vanzatorul) acorda ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata dezvoltator pt vicii ascunse in2ition in2ition Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un complex rezidential construit in 2010. Nu am cumparat de la dezvoltator, ci printr-un fond de ... (vezi toată discuția)