avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sot cu copii din prima casatorie; cum poate proteja ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sot cu copii din prima casatorie; cum poate proteja actuala sotie astfel ca, copii din prima casatorie sa nu poata revendica bunurile dobândite pe timpul casatoriei cu actuala sotie

Doredc sa stiu care este procedura legala ca sotul care are copii din prima casatorie sa poata proteja actuala saotie astfel ca, copii din prima casatorie sa nu poata dobândi bunurile obtinuta din actuala casatorie, dupa decesul tatalui lor.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:38, 10 Mai 2017
Copiii vor avea dreptul la mostenire dupa decesul tatalui lor, indiferent din ce casatorie sunt. Mostenesc cota parte din bunurile tatalui lor, nu si din ale sotiei tatalui lor.
Copiii sunt mostenitori rezervatari. Indiferent ce acte ar face tatal lor, ei vor avea dreptul la jumatate din cota legala.
Eu stiu ca tatii ar trebui sa isi protejeze in primul rand copiii. Nu sotiile si nu bunurile.
Daca face acte de vanzare reale (nu donatii mascate, de exemplu), nu vad nici o problema.
In alta ordine de idei, insa, este interesant cum in timp ce unii parinti se dau de ceasul mortii sa dea copiilor lor tot ce pot si sa petreaca cat ai mult timp cu acestia, altii nu se gandesc decat cum sa ii inlature de la succesiune: pe ai lor sau pe ai sotilor. Foarte trista lumea in care traim ...
Poate nu ati auzit de copii NEMERITUOSI, care asteapta doar mosteniri fara a face nimic pentru a le merita. In afara de a avea dreptul legal, mai trebuie sa dea dovada ca merita!
Poate. Dar dintre copiii si cea de-a doua sotie, cred ca primii va sunt mai aproape.
Nu trebuie sa merite ceva ce oricum nu luam cu noi dincolo.
Sotii or mai fi. Una, doua, trei. Chiar si mai "merituoase". Dar cine va iubeste cu adevarat nu isi pune problema averii, a protectiei si a inlaturarii copiilor dvs.

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)