avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturare individuală
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare individuală

Buna ziua,întrebarea ar fi următoarea referitor la facturarea apei si canalizării:
pana in anul 2000 apa ne-a fost furnizată de către primărie, iar din 2000 a preluat o anumită firma,eu ca cetățean si ca mine sunt multi nu am încheiat nici un contract cu aceasta firma ,ei ne-au facturat apă individual cu facturi enorme la nr de persoane pe apartament,la sistem paușal, unii au plătit alții mai puțin.
In urma cu o săptămână s-a încheiat un contract pe asociație, întrebarea este daca aceasta firma ne ar putea obliga la plata neavand contract cu aceasta,mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 26 Martie 2017
Este posibil ca firma sa fi cesionat de la primarie contractul de furnizare a apei.

Vreti sa spuneti ca din anul 2000 de cand a preluat firma nu ati mai platit apa??

Firma v-a notificat ca va da in judecata sau intrebati doar daca exista acesta posibilitate?
In general cam peste tot se platesc utilitatile, apa, energie, etc. Doar prin Emiratele Arabe Unitate stiu ca statul plateste tot pentru populatie. Ar mai fi Qatar si Bahrein.

Ati consumat apa atunci trebuie sa platiti. Niciun furnizor nu furnizeaza o utilitate fara sa existe un temei legal. Din acest motiv v-am spus ca cel mai probabil firma a concesionat de la primarie serviciul de furnizare a apei.

Contractarea individuala nu este posibila decat in conditiile descrise mai sus de @latka.

Efectiv, cand ati platit ultimul consum de apa si cui?
Pe baza unor facturi individuale emise de ei cu nr.de persoane, o localitate întreaga s.a aflat in aceasta situație,cum am spus unii au plătit alții nu.
Banuim ca este vorba despre o localitate din mediul rural daca spuneti ca a fost facturat in acest mod.

Locuiti la bloc sau la casa? Despre ce localitate este vorba? Sa nu spuneti ca Oltenita!

Pe factura trebuie sa fie inscris temeiul legal al emiterii, contract nr., etc.
Ce scrie pe factura dvs?
Locuiesc la bloc ,in loc.Balotești o aruncătură de bat de capitala,nu am aceasta factură in față, dar o sa verific in ce baza ni s.au facturat,.
Posibil ca inainte sa fi existat o declaratie reinnoita sau nu (daca nu se declara alceva, ramine la fel) intre fiecare locuinta , reprezentata de proprietar, cu numarul de locatari ai acelui spatiu. Aceasta declaratie exista la primarie.

Primaria juca rolul unui distribuitor de servicii, platea o factura generala de apa si apoi emitea obligatii de plata catre locuitori, conform repartitiei.

Regulile s-au schimbat de ceva vreme incoace si au aparut operatori regionali (de obicei judeteni) pentru astfel de servicii,de apa sau gunoi,conform regulilor UE. Nu se pot accesa fonduri europene decit de operatori regionali acreditati.

Chiar daca a aparut acel operator, tot trebuie sa existe un act prin care i s-a concesionat serviciul si niste reguli.

E o nebuloasa aici, nu se stie in ce baza s-au emis si se emit facturile. Cine e si ce rol joaca acea firma ?

Faptul ca nu doriti sa va platiti facturile anterioare ar avea sens, doar daca acestea nu au o baza legala, daca se comite un abuz. In lipsa oricaror detalii, nu se pot face decit presupuneri.

In mod normal, o factura individuala are la baza un contract, o declaratie de acceptare a unor reguli.

Alte discuții în legătură

Buna ziua doresc sa intreb in legatura cu citirea apometrului ... petre_marian petre_marian Buna ziua Doresc sa intreb in legatura cu citirea apometrului de catre furnizor cand acesta constata ca acesta este defect atunci cum se factureaza,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)