avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturare individuală
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare individuală

Buna ziua,întrebarea ar fi următoarea referitor la facturarea apei si canalizării:
pana in anul 2000 apa ne-a fost furnizată de către primărie, iar din 2000 a preluat o anumită firma,eu ca cetățean si ca mine sunt multi nu am încheiat nici un contract cu aceasta firma ,ei ne-au facturat apă individual cu facturi enorme la nr de persoane pe apartament,la sistem paușal, unii au plătit alții mai puțin.
In urma cu o săptămână s-a încheiat un contract pe asociație, întrebarea este daca aceasta firma ne ar putea obliga la plata neavand contract cu aceasta,mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 26 Martie 2017
Offf,e o mare nebunie, nici cu primăria nu am avut încheiat nici o declarație,veneau reprezentanți de la primărie din ușă in ușă achitam o suma de..... Si ne eliberau o chitanță. Daca ma puteți lamuri ,acesta firma ma poate acționa in judecata far a un contract semnat de mine?
Doamna, pana sa lamurim daca va poate da in judecata, lamuriti-ne de cand nu ati mai platit apa!

Si da, va poate da in judecata. Faptul ca ati consumat apa reprezinta asumarea faptului ca veti plati consumul. Nu va puteti apara in instanta spunand ca nu ati avut contract.
Daca nu aveati contract nu trebuia sa consumati.

Nici cu primaria nu ati avut contract si ati platit. De ce ati platit?
La fel este si cu firma.

Aveti contract de furnizare a energiei electrice cu Enel, Eon, CEz sau cine o fi, cablu tv, telefonie?
Consumati, utilizati, platiti.

Observ ca evitati sa raspundeti la intrebarile puse, nu suntem instanta sa va judecam de ce nu ati platit, incercam sa va dam un sfat "de bine", dar sfatul nu poate fi dat necunoscand situatia reala.

Ne spuneti de cand nu ati mai platit si noi va spunem de cand trebuie sa platiti! E bine asa?:)
Da,au fost luni in care am plătit .,luni in care nu am plătit,nu evit răspunsul,,iar in situația mea e o localitate întreagă, cel puțin locatarii blocului in care locuiesc sunt un aceeași situație.
Ultima factura cand ati primit-o?

Verificati daca sunt inscrise in ea temeiul legal al facturarii (contract, conventie, etc.), perioada facturata, consumul in [mc], sume restante, penalitati.

Aveti apometre sau nu?
Contractul firmei cu asociatia de cand a fost incheiat?

Cel mai probabil firma are contract cu cei de la Therme si trebuie sa isi scoata parleala de la localnicii din Balotesti. :)

Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
cyan, moderator
Contractul cu asociația a fost încheiat in sept anul trecut,,acum avem apometre toți locatarii ,iar consumul nostru din apartamente diferă cu cel paușal cu 100 m cubi , de aceea ne dorim convenții individuale ,sa intram si noi in legalitate odată, înțelegeți ce vreau sa spun,va mulțumesc pentru timpul pierdut cu mine.

Alte discuții în legătură

Buna ziua doresc sa intreb in legatura cu citirea apometrului ... petre_marian petre_marian Buna ziua Doresc sa intreb in legatura cu citirea apometrului de catre furnizor cand acesta constata ca acesta este defect atunci cum se factureaza,pentru ca ... (vezi toată discuția)
Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)