avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prescriere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prescriere pensie alimentara

Buna ziua
Am primit instiintare ca mi sa facut poprire pe cont
am luat legatura cu executorul si am stabilit o intalnire in care sa prezint chitantele de plata a pensiei alimentare din 2008 pana in 2017 ,in urma intalnirii mi sa spus ca pe unele din chitante nu a fost specificat [plata pensie alimentara] si ca reprezinta neplata si de aceea am fost executat
intrebarea este ,e legal sa verifice si sa ma puna la plata pentru chitantele care nu le mai am de prin 2008 sau se verifica numai de pe ultimii 3 ani
mentionez ca am platit luna de luna de la inceput si pana acum
dar unele chitante de la banca nu le mai gasesc iar pe unele nu scrie plata pensie alimentara
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
Darius1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:02, 28 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveati dreptul de a formula contestatie la executare.

Pe de alta parte, daca creditorul intelege sa recunoasca plata ca fiind pensie de intretinere executorul nu va mai ia sumele de bani pentru care ati achitat...anterior...
Executorii sunt pe luate...dar vedeti si ce zice creditorul si cum va reglati conturile...pentru ca executorul nu face decat ce ii dicteaza creditorul, el fiind un simplu executant...
da dar e normal sa caute tot di 2008 pana acum sau numai pe ultimii 3 ani
Daca aveti chitante "sarite" , cele valide acopera datele lipsa. Mai exact, e posibil ca dvoastra facand luna asta plata pentru pensie sa fie considerata plata restanta ptr luna oct 2016. Executorul, observand datele lipsa, v-a cerut chitantele ptr acele date. Daca nu le aveti, platile ulterioare se vor considera ca fiind facute cu intarziere ptr lunile absente. In acest context, datoria dvoastra nu este prescrisa.
In cazul in care nu ati fi platit deloc, suma executabila nu putea depasi 3 ani de neplata.
Puteati face contestatie la executare.
Nu trebuie scris pe chitanță "pensie de întreținere", e suficient ca prin chitanță ai dovadă că i-ai achitat suma "Z".
Nu are dreptul să te controleze pentru perioadele mai vechi de 3 ani, deoarece și dacă nu ai fi plătit, este prescris.
Prin mandat poștal dacă trimiți banii, nici nu există rubrică pe talonul verde să scrii ce reprezentă banii, deci chestia cu ce reprezinta banii e o prostie.
`
Trebuie formulat contestație la executare prin care să ceri și întoarcerea executării și plata cheltuielilor de judecată.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Avcris Avcris Buna ziua, Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)
Traim in romania ... Sfanta Sfanta Am trait o situatie... acum 5 ani fostul meu sot a contractat mai multe \" imprumuturi'' de la diversi camatari in baza unor contracte de imprumut semnate ... (vezi toată discuția)