avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prescriere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prescriere pensie alimentara

Buna ziua
Am primit instiintare ca mi sa facut poprire pe cont
am luat legatura cu executorul si am stabilit o intalnire in care sa prezint chitantele de plata a pensiei alimentare din 2008 pana in 2017 ,in urma intalnirii mi sa spus ca pe unele din chitante nu a fost specificat [plata pensie alimentara] si ca reprezinta neplata si de aceea am fost executat
intrebarea este ,e legal sa verifice si sa ma puna la plata pentru chitantele care nu le mai am de prin 2008 sau se verifica numai de pe ultimii 3 ani
mentionez ca am platit luna de luna de la inceput si pana acum
dar unele chitante de la banca nu le mai gasesc iar pe unele nu scrie plata pensie alimentara
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
Darius1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:02, 28 Martie 2017
Dapix a scris:


Nu are dreptul să te controleze pentru perioadele mai vechi de 3 ani, deoarece și dacă nu ai fi plătit, este prescris.
Prin mandat poștal dacă trimiți banii, nici nu există rubrică pe talonul verde să scrii ce reprezentă banii, deci chestia cu ce reprezinta banii e o prostie.
`


Lunile restante nu raman ca atare, intrand de sine statator sub incidenta prescriptiei, ci se acopera "prin alunecare" cu platile ulterioare. Ca la banca, cu ratele.... Chiar daca userul crede ca e la zi cu plata pensiei, in fapt, din cauza ca a "sarit" anumite luni, acestea se reporteaza mereu la platile curente.
O contestatie la executare se timbreaza la valoarea contestata. Din punctul meu de vedere nu sunt sanse de castigare, urmand si plata cheltuielilor de judecata.
Daca s-au virat bani in cont, probabil ca mama a aratat executorului extrasele de cont, fixandu-se astfel certitudinea creantei.
Stimate domn, dacă aţi plătit prin bancă, sumele plătite trebuiesc regăsite pe extrasele de cont , pe ultimii 3 ani. Dvs. ştiţi cam prin ce dată îi viraţi banii copilului, cereţi executorului să studiaţi şi dvs. extrasele de cont ale doamnei şi dacă nu regăsiţi sumele, sunteţi bun de plată, dar pentru ultimii 3 ani. Şi dacă nu aţi scris "pensie alimentară" scrie numele dvs. în dreptul sumei virate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Avcris Avcris Buna ziua, Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)
Traim in romania ... Sfanta Sfanta Am trait o situatie... acum 5 ani fostul meu sot a contractat mai multe \" imprumuturi'' de la diversi camatari in baza unor contracte de imprumut semnate ... (vezi toată discuția)