avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu un minor

Buna seara! Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra!
Vreau sa plec din tara,in Uk mai exact,si vreau sa imi iau si baiatul de 11 ani cu mine. Acum nu stiu daca am nevoie de acordul tatalui sau nu. Am divortat in decembrie 2011,baiatul fiindu-mi incredintat spre crestere si educare,cu domiciliul la mine. Insa autoritatea parinteasca fiind exercitata de ambii parinti. Tatal nu a mai tinut legatura cu baiatul inca de la divort,s-a recasatorit,are copii si s-a mutat din tara,culmea tot in Uk. Am mai incercat sa vorbesc cu el,sa il conving sa renunte la drepturi pentru ca oricum degeaba le are,insa fara rost. Nu stiu cum sa fac,nu stiu daca am nevoie de acordul lui sau nu. Mi-ar fi de ajutor fiecare raspuns sau sfat. Seara buna!
baiatul fiindu-mi incredintat spre crestere si educare,

autoritatea parinteasca fiind exercitata de ambii parinti.

sunt doua notiuni diferite si nu se regasesc ambele in hot ce o aveti.. trebuie sa cititi hotararea si sa vedeti exact ce scrie, asta face diferenta.
Daca il aveti in incredintare, nu va trebuie acordul, insa daca exercitati impreuna autoritatea parinteasca ( cel mai pribabil daca instanta s-a pronuntat dupa oct 2011), aveti nevoie de acordul tatatlui sau de o hotarare a instantei care sa suplineasca acordul.
Sunt ambele notiuni scrise in hotarare. De asta nici nu stiu daca mai am.nevoie sau nu de acordul lui. Am tot citit,m-am tot interesat....am vazut ca daca imi este incredintat pot pleca cu el fara acordul tatalui,in alte parti am citit ca imi trebuie,nici nu stiu care e varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere apel si parat si reclamant ref la exercitarea autoritatii parintesti exclusive. incotro o luam? :( Amelie0010 Amelie0010 Buna ziua, in 2013 am intentat proces de divort in care am cerut si exercitarea aut parintesti doar de catre mine. (Mama) paratul nu isi dorea acest copil. El ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara Cristina Marcu Cristina Marcu Buna ziua.As vrea sa va intreb daca este obligatoriu ca tatăl copilului meu sa isi dea acordul ca eu sa plec cu copilul din tara.Noi am divorțat în 2006 ... (vezi toată discuția)