avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca asemanatoare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca asemanatoare

Daca cineva are inregistrata o marca, cu denumirea "Casa magica constructie moderna" si eu vreau sa-mi inregistrez ceva de genul "Casa magica albastra", in acceeasi clasa OSIM
Incalc legea? Mi se permite acest lucru?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
MattZw, utilizator
In situatia in care titularul marcii anterioare "Casa magica constructie moderna" nu depune, in termen de 2 luni de la publicarea marcii dumneavoastra, opozitie impotriva inregistrarii marcii dumneavoastra, OSIM va admite cererea de inregistrare.

Cu toate acestea, titularul marcii anterioare, poate contesta decizia de admitere a marcii in termen de 30 de zile de la emiterea acesteia de catre OSIM.

Mentionez faptul ca marcile fiind foarte similare si depuse la inregistrare pentru aceeasi clasa, titularul marcii anterioare are mari sanse de succes, in situatia in care depune opozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)
Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Folosirea unei mãrci fãrã acordul titularului de drept luciannitu luciannitu cum trebuie sa intocmesc cererea de chemare in judecata pentru folosirea marcii ca denumure a unui domenii pe internet si transferarea domeniilor catre mine ? (vezi toată discuția)