avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia complementara lege
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia complementara lege

am 4 copii dintre care unu are 22 absente mi se suspenda ALOCATIA COMPLEMENTARA la toti? pe cate luni
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 4 Aprilie 2017
Legea 277/2010

art.27
(1) Pentru copiii de vârstă şcolară din familiile prevăzute la art. 8 alin. (1), inspectoratul şcolar are obligaţia să transmită agenţiei teritoriale, în luna următoare încheierii semestrului şcolar, situaţia privind frecventarea cursurilor de către aceşti copii. Situaţia se transmite electronic în formatul convenit cu agenţiile teritoriale şi va conţine, în mod obligatoriu, numele, prenumele, codul numeric personal ale copiilor şi reprezentanţilor familiei, adresa de domiciliu sau reşedinţă şi numărul de absenţe înregistrate.

(2) În cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor, după cum urmează:
a) cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe;
b) cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe.

(3) În situaţia în care unul dintre copii finalizează cursurile învăţământului general obligatoriu şi nu a împlinit vârsta de 18 ani sau unul dintre copii repetă anul şcolar din alte motive decât cele medicale ori absenţele înregistrate şi nemotivate depăşesc numărul de 20/semestru, acesta este luat în calcul la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, dar este exclus din numărul de copii ai familiei avut în vedere la acordarea dreptului, iar alocaţia se va acorda corespunzător numărului de copii din familie care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ajutorul pt incalzirea locuintei? mireladragomir mireladragomir buna seara.numele meu este dragomir mirela,sunt mamica unui baietel de 4 ani,pe care il cresc singura-fiind divortata.in afara de alocatia de stat a copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatie pt copii in italia malmare_ramona malmare_ramona Buna ziua, am si eu cateva intrebari cu privire la dreptul de alocatie copii in ItaliaȘ 1) Care sunt pasii si ce acte trebuie facute pentru a obtine ... (vezi toată discuția)