Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
rino83 a scris:
C.Stef a scris:
roxa_theo a scris:
Instigare la omor calificat
Corect ! dar de ce omor calificat, respectiv copilul trebuie sa fie nascut viu sau viabil ?
Pentru instigator nu se va retine circumstanta atenuanta a mamei, care savarseste pruncuciderea in conditii de tulburare psihica pricinuite de nastere...instigatorul actioneaza cu intentie pt determinarea comiterii infractiunii de omor calificat( omor asupra unui membru al familiei)
De ce nu comis asupra unei persoane aflata in neputinta de a se apara ?
Copilul a gospodarit impreuna cu inculpata, ca s-o iei membru de familie?
Fiindca are subiect activ special, respectiv mama.
grila
Aruncarea victimei de catre faptuitori intr un bazin cu intentia de a face o gluma, fapta ce a determinat decesul victimei, care nu a putut fi salvata, poate fi calificata drept:
a) loviri si vatamari cauzatoare de moarte
b omor cu intentie indirecta
c ucidere din culpa
Argumentati, pls...eu chiar nu inteleg raspunsul...
Ayaz a scris:
:D Face nani sau nu, se poate razgandi dom' sofer sau patronul lui si sa-l trimita in alta misiune decat cea de transport in comun de la capatul de linie si s-o ia din loc pt o treaba personala; in alta ordine de idei, capatul de linie nu este un loc public si nici destinat publicului, ci exclusiv angajatilor respectivi.;) deci, cred ca nu are relevanta cat timp se opreste la capatul de linie, furturile se pot petrece in cateva secunde, mai mult decat suficiente "opritului putin la capat de linie".:)
Grila a fost totusi putin ambigua.Eu unul ma gandeam la depou la varianta c :)La ultima grila merg pe lcm (var.a),insa iar ar putea fi grila incompleta :)faptuitorii stiau ca victima nu e Michael Phelps iar apa nu-i era bun prieten si atunci ar fi b...astept raspunsul :))