Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Exact ce spuneam si eu, intentia de a-l arunca (in apa) reunita cu culpa generand un rezultat mai grav decat cel urmarit= intentia depasita (praeterintentia) caracteristica infractiunii de loviri si alte violente.
mda, ma gandisem si eu ca e vb de alte violente, dar nu eram sigura. explicatia ta este una f cuprinzatoare, chiar m am lamurit, ms :)
Ayaz a scris:
Exact ce spuneam si eu, intentia de a-l arunca (in apa) reunita cu culpa generand un rezultat mai grav decat cel urmarit= intentia depasita (praeterintentia) caracteristica infractiunii de loviri si alte violente.
La infractiunea de loviri si alte violente forma de vinovatie caracteristica e intentia directa sau indirecta si nu praeterintentia, In speta data, consider ca daca victima nu ar fi murit si doar s-ar fi ranit mai grav ( peste 10 zile ingrijiri medicale) fapta ar fi vatamare corporala din culpa si nu lovire si alte violente! Avand in vedere ca faptuitorul nu a avut intentia de a-i produce vatamari victimei in sensul ca rezultatul nu l-a prevazut desi ar fi putut sa-l prevada fapta s-a savarsit din culpa, calificarea corecta fiind ucidere din culpa!
PS la lovire si alte violente urmarea imediata e provocarea unei suferinte victimei, faptuitorul nu a urmarit acest lucru, actiunea sa fiind in spirit de gluma si nu cu intentia de a rani!