Buna ziua , conduceam autoturismul personal pe un drum necirculat(fost industrial ) unde am fost oprit de o patrula de la rutiera . Am recunoscut ca nu am permis si au intocmit la fata locului procesele verbale . Am terminat sc de soferi , am trecut ex toretic iar cel practic urma sa l am luna viitoare . Doresc sa stiu la ce sa ma astept mai departe ..
Inseamna ca ma pricep la ghicit varsta!:)
Daca spuneti ca sotia a "marturisit" si nu ca a "declarat" ma gandesc ca era vreun schit pe drumul ala necirculat sau ca vreunul dintre politisti era in alta uniforma. La marturisire trebuie sa spui numai adevarul plus ce nu stie si sotul!;)
Avocati se gasesc, nu trebuie sa cautati mult, mai repede gasiti o biserica, se apropie Pastele, aprindeti o lumanare si rugati-va la Doamne, Doamne sa scapati cu cazierul curat.
Sa ne mai tineti la curent cu evenimentul, sa vedem daca au functionat rugaciunile din Postul Pastelui.
Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.
Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.
In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3 , daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.
Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.
Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.
Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.
Amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din CODUL PENAL, nu atrage interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.
Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.
Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile sociale si in relatiile profesionale.
"Inscrisuri in circumstantiere" adica prezentati niste recomandari de la serviciu sau de la colsboratori, baiat bun, cuminte, niste evaluari favorabile, orice care sa stoarca o lacrima procurorului sau judecatorului.
Faceti si o marturisire la taica procurorul, acesta va concluziona ca nu sunteti un pericol. si veti primi o mushtruluiala si o IUP.