avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutie Clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutie Clasare

Solicit un punct de vedere fata de urmatoarea situatie:

Am efectuat o plangere penala care a fost solutionata prin clasarea faptelor reclamate doar in baza declaratiilor mincinoase a persoanelor reclamate. Nu am fost audiat sub nici o forma iar in motivarea ordonantei nu sunt mentionate nici un fel de probe care sa fi fost aduse de persoanele audiate (in afara de declaratiile mentionate).

As dori sa stiu daca este necesar sa formulez alta plangere penala pentru marturie mincinoasa sau este suficient sa prezint aspectele in cadrul unei plangeri impotriva solutiei de clasare? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
victorm86, utilizator
In calitatea de persoana vatamata aveati dreptul sa solicitati administrarea de probe, sa solicitati sa fiti audiat, etc. Daca ati stat pasiv, cam asta este solutia.
Acum aveti dreptul sa depuneti plangere impotriva solutiei si sa o criticati sub aspectul nelegalitatii si netemeinicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Audiere ulterioara ..referatului ! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale au fost audiate persoanele propuse de martor . La dosarul Parchetului apare referatul Politiei cu propunerea de NUP inainte de a ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ionmircea ionmircea Am pierdut un recurs si doresc sa formulez plangere impotriva unui martor pentru marturie mincinoasa. Mi se va lua si mie declaratie sau este suficient daca ... (vezi toată discuția)