avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actiune Penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actiune Penala

As dori sa cunosc un punct de vedere competent in legatura cu situatia in care Parchetul a disjuns si declinat un dosar penal fata de savarsirea infractiunii prevazute la art.287 alin 1 lit.e cod penal(neplata drepturilor salariale) dupa ce a dispus inceperea urmaririi penale in rem.

Nu trebuia dispusa punerea in miscare a actiunii penale la formularea plangerii penale asa cum prevede acelasi articol din codul penal ?
Art. 58 din Cod proc. pen. - Verificarea competenţei

(1) Organul de urmărire penală este dator să îşi verifice competenţa imediat după sesizare.

(2) Dacă procurorul constată că nu este competent să efectueze sau să supravegheze urmărirea penală, dispune de îndată, prin ordonanţă, declinarea de competenţă şi trimite cauza procurorului competent.

(3) Dacă organul de cercetare penală constată că nu este competent să efectueze urmărirea penală, trimite de îndată cauza procurorului care exercită supravegherea, în vederea sesizării organului competent.
Nu, prima obligatie a organului de urmarire penala la primirea sesizării este sa procedeaze la verificarea competenţei sale, iar în cazul in care constată că nu este competent să efectueze urmărirea penală, trimite de îndată cauza procurorului care exercită supravegherea, în vederea sesizării organului competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practicieni drept penal pe scurt: organul de cercetare al poliției ... Catalin2o14 Catalin2o14 Practicieni drept penal Pe scurt: organul de cercetare al poliției judiciare poate dispune prin ordonanța declinarea urmariri penale sau doar procuror poate ... (vezi toată discuția)
Legala sesizare a organului de up luci_an luci_an Va mai retin atentia cu o problema. Descriere speta: Organul de cercetare penala din cadrul unei sectii de politie intocmeste un pv de sesizare din oficiu cu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala piatravasile piatravasile Buna seara. As dori sa stiu care sunt pasii care se fac dupa ce a fost depusa o plangere penala? (vezi toată discuția)