avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul cu dreptul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul cu dreptul de vizita

Bina ziua,as dori niste lamuriri pt un divort comun.inca nu am stabilit nimic,dar as dori sa fiu informata.
1. Cate vizite are dreptul un tata sa isi vada copilul in varsta de 5luni intr-o luna?Pt cate ore pe zi are voie sa steie cu copilul?
2.Unde va avea loc vizitele?Se poate sa stabilesc eu unde vreau de ex.sa fie intr-un loc amenajat ales de mine?
3.Se poate sa aleg eu in orice zi si la ce ora vreau eu?
4.Are dreptul sa ia la el acasa fiind prea mic si inca este alaptat?
5.Pot sa fiu prezent in timpul vizitei?
6.Are dreptul tatal sa isi aduca toata familia sa ii cunoasca copilul?Sau pot sa hotarasc ca doar tatal are voie sa isi vada copilul fara neamuri(bunici de ex)?
7.Cum se procedeaza corect cu anuntul vizitei?Adica cu cat timp inainte ar trebui sa ma anunte cand vrea isi vada copilul sau sa anuleze ca sa nu stau eu degeaba dupa el...
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:22, 18 Aprilie 2017
E de doar 5 luni tata...nu sunt avocatul tatalui copilului d-voastra, insa, cred ca ar trebui sa incercati sa il responsabilizati si sa il implicati in viata copilului, nu sa il tineti la distanta. Daca reprezinta un pericol real pt copil, sesizati autoritatile, insa nu ii limitati accesul la copil. Vorbim aici de relatia tata-copil si nu de relatia (fost) sot- (fosta) sotie!
Rodica,nu e vorba de mine,e vorba de sanatatea copilului,am incercat sa il fac sa fie mai responsabil cu copilul,sa se implice ca un tata adevarat,dar a refuzat,preferand sa fie plecat toata ziua,a stat cu copilul doar 15min ...Si pe langa asta are si boala contagioasa,a fost internat la spital,s-a tratat,dar nu este vindecat inca,ci ameliorat.Doctorul i-a interzis sa se intoarca la viciile lui,si sa tina un regim sanatos,ca altfel boala se va intoarce oricand si poate fi fatal copilului fiind atat de fragil si sa ii lase cu sechele,dar el nu vrea sa respecte regimul,si s-a intors la viciile lui.Tatal copilului este egoist,se gandeste mai mult la el,decat la copil.Eu nu pot sa stau si sa ma uit la el care isi bate joc de sanatatea lui si de copil.
uite un alt punct de vedere: tatalui ii e frica. Ii e frica sa nu ii faca rau copilului,sa nu fie capabil sa aibe grija de el, sa fie incapabil sa-l intretina, sa moara inainte de a-si vedea copilul mare, sa nu se ridice la nivelul asteptarilor dvs, si lista continua
mirebire a scris:

uite un alt punct de vedere: tatalui ii e frica. Ii e frica sa nu ii faca rau copilului,sa nu fie capabil sa aibe grija de el, sa fie incapabil sa-l intretina, sa moara inainte de a-si vedea copilul mare, sa nu se ridice la nivelul asteptarilor dvs, si lista continua


Sa intelegem ca il cunoasteti mai bine pe tatal copilului decat dna care afirma ca nu a manifestat interes pentru bebelus...
Dna nu-l cunoaste in postura de tata. Din doua motive:
1. dl n-a mai fost tata
2. dna sufera de aceeasi stare pe care o au toate mamele (am avut-o si eu) in primele (18) luni dupa nastere: nimeni nu e suficient de bun ca sa se ocupe de copilul lor. Faci cum vor ele sau dispari.
Pare incredibil in cultura noastra, dar si barbatilor le este frica.

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului monica75 monica75 cum isi poate vedea copilul,tatal la el acasa,in situatia in care femeia cu care el locuieste nu este deacord ca el sa i-a legatura cu copilul. ce pot face eu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna afrodhitee afrodhitee Buna, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate schimba tutela exclusiva in tutela comuna? Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat o ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)