avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norme de aplicare a primei de relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norme de aplicare a primei de relocare

Ș-au publicat normele de aplicare a acestei prime, și dacă în perioada următoare publicării legii am fost angajat, mai pot accesa această primă,având în vedere că normele nu au fost publicate până la momentul angajării...??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 31 Mai 2017
HG nr. 885 din 29 noiembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, şi pentru modificarea şi completarea Procedurilor privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 377/2002, a fost publicata în MONITORUL OFICIAL nr. 979 din 6 decembrie 2016

Pentru a beneficia de aceasta prima,, persoanele interesate trebuie să facă o cerere și să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții:
- să fie înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă;
- să se angajeze în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă, pentru cel puţin 12 -luni;
- localitatea unde trebuie prestată munca să fie situată la mai mult de 50 de km față de localitatea de domiciliu sau de reședință:
- să își schimbe domiciliul sau să își stabilească reședința în localitatea (sau în localitățile învecinate) unde va lucra;
- să aibă venituri nete lunare mai mici de 5.000 lei/lună, realizate de solicitant în situația în care este persoană singură sau împreună cu familia acestuia;
- să nu aibă locuință de serviciu (sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei) asigurată de angajator sau de stat.

Prima de relocare prevăzută la art. 76^2 din Legea 76/2002 se acordă la cerere.
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am avut un loc de munca part time de 2 ore intr-un oras in care mi-am mutat ulterior resedinta. Insa, pe data de 5aprilie am incetat CIM-ul, zi in care am fost luata in evidentele ajofm. Pe data de 10 aprilie mi-am gasit un alt job, zi in care mi s-a inregistrat repartitia, insa in aceeasi zi mi-am inregistrat contractul de chirie si schimbarea resedintei, urmand ca pe 11.04 sa imi fie inregistrat noul CIM. La ajofm mi s-au dat informatii ca nu voi putea beneficia de prima chirie din doua motive:
-pentru ca am intrat in somaj in aceeasi zi in care am incetat primul CIM
-pentru ca mi-am schimbat resedinta inainte de a avea CIM.
Exista aceste prevederi, pot beneficia de prima de relocare? Multumesc!
@nzbbxyz
Cei de la AJOFM au avut dreptate. Conform art 76^2 Lg 76/2002 mai intai trebuie sa va angajati si ulterior, ca urmare a acestui fapt sa va schimbati resedinta.
Cititi postarea de mai sus a lui freeelis.
Multumesc de raspuns! Doamna de la ajofm spera totusi sa se poata lega de faptul ca ulterior repartitiei, mi-am schimbat resedinta, fiind facute in aceeasi zi. Inteleg insa, ca data contractului de munca se ia in considerare.
Se ia in considerare data din c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima chirie" / prima de instalare au intrat in vigoare? Just Mihai Just Mihai Prima de instalare se poate accesa doar daca respecti planul de mobilitate? Te muti/cazezi intr-o localitate din zona defavorizata sau sediul firmei la care te ... (vezi toată discuția)
Roman intors in tara, conditii inregistrare la somaj, indemnizatii relocare, drepturi si obligatii Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: roman, 44 ani, studii medii fara bac, a lucrat 2 ani cumulati la doua joburi, in ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru relocare carmenika carmenika Daca am plecat prin demisie de la ultimul loc de munca, insa ma inregistrez la AJOFM ca somer fara subventie , pot beneficia de prima instalare, decontare ... (vezi toată discuția)