avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

buna ziua,
va deranjez in legatura cu o nelamurire:
Sunt nascut in august 1957 si am lucrat ca strungar 1975-1989,apoi am fost pensionat pe caz de boala in urma unui TBC renal, in urma caruia am pierdut un rinchi. gradul pensiei a fost 2 pana in 1998 apoi gradul de invaliditate a fost redus la 3...( de parca mi-ar fi crescut rinichiul la loc):(
intrebarea mea este daca acesti ani in care am fost pensionar de boala se pot adauga la vechimea pentru pensie?

Va multumesc anticipat pentru orice lamurire.

Mitica Silitra
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:09, 19 Aprilie 2017
Perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie elena2 elena2 - nascut la 17.12.1950 - pensionat cu gradul II de invaliditate la 01.02.2001 - 22 de ani si 2 luni vechime in munca din care 16 ani - grupa a II-a - ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Am 42 ani si o vechime in munca de cca 23 ani.Sufar de o boala numita polichistoza renala, dobandita ereditar.Din acest motiv au aparut si alte complicatii ... (vezi toată discuția)