Buna ziua, ma simt hartuita. O anume persoana, de sex feminin, si-a creat un cont fals pe facebook, de unde posteaza catre toti pritenii mei mesaje tendentioase in legatura cu mine si la adresa mea. Deasemeni, a postat inclusiv o fotografie cu mine, alaturand un mesaj injurios si calomnios.Fotografia a fost distribuita de pe pagina mea, iar in momentul in care am aflat am scos-o, deci nu mai apare. Nu are niciunde postat nmele ei, contul fiind cu nume fals. Intrebarea mea este daca am o posibilitate sa fac o plangere penala la adresa respectivei persoane, sau ce pot face. Multumesc, pentru ajutor.
Multumesc mult pentru raspuns. Avand in vedere ca este un cont fals, eu stiind cine este persoana, pot intenta proces? Nu pot dovedi efectiv ca aceea este persoana , sau asa cred eu. Sau maca, pot face in prima faza o plangere la politie? mi-e teama ca daca nu pot dovedi clar ca persoana pe care o denunt este cea cu contul respectiv, voi avea alte probleme, a mea personala ramanand nerezolvata. Multumesc