avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract pe perioada determinata in sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract pe perioada determinata in sarcina

Buna ziua,
Lucrez la o firma cu contract individual de munca pe perioada determinata de la 22.06.2016 urmând sa înceteze pe 21.07.2017. Menționez ca sunt însărcinată in 27 săptămâni, iar data probabilă a nașterii este 19.07.2017. Am decis sa intru in prenatal la data de 01.06.2017. Din discuțiile avute cu angajatorul am convenit sa ma întorc la serviciu după 1 an de zile, mai exact la 01.06.2018. Întrebarea mea este ce se întâmpla cu contractul de munca, va fi prelungit(dacă angajatorul dorește acest lucru) chiar dacă in acel moment eu voi fi in concediu prenatal?
In caz contrar, am mai citit o situație asemănătoare ca după expirarea contractului de munca, ma pot prezenta la Agenția de Șomaj pentru înscriere iar după terminarea șomajului voi intra in concediu de creștere a copilului. Am rugămintea să-mi confirmați, eventual cu numeroase clarificări. Cu respect!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 23 Aprilie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.i.,m. va inceta de drept la data de 21.07.2017, daca nu se doreste prelungirea duratei acestuia.

La incetarea de drept a acestuia - expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. - va puteti inscrie la somaj.
Din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada acestor concedii,plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua de fiecare data la terminarea fiecaruia dintre aceste concedii.
Mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului dar am totuși am o neclaritate. Dacă, in cazul in care, contractul nu va fi prelungit după 21.07.2017, certificatele de concedii medicale eliberate de medicul de familie unde le voi preda pentru a-mi putea lua drepturile ? In acest caz, după încetarea contractului de munca la 21.07.2017,( și nedorirea prelungirii acestuia), sunt obligată sa ma înscriu la AJOFM pentru a-mi putea primi drepturile, corect? Concediul de maternitate se va continua cu concediul de creștere a copilului, și ulterior cu indemnizația de șomaj dacă este cazul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca intrati in concediu de maternitate inainte de incetarea c.i.m. , atunci dupa data incetarii c.i.m. aveti doua psoibilitati:
- fie va inscrieti la somaj , unde veti prezenta concediile medicale pentru plata si de unde veti intra in CCC

- fie le depuneti la Casa de Asigurari de Sanatate pentru plata , iar la incetarea concediului de maternitate va inscrieti la somsj si apoi intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)