avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Re: Probleme cu vecinul datorita faptului ca am cintat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Re: Probleme cu vecinul datorita faptului ca am cintat la pian la 10.30 am

Buna ziua,

Din cite stiu, orele de liniste stipulate in legea locuintei sunt 10.00 pm-8.00am.
Azi fiica mea a cintat la pian la ora 10.30 am. Vecinul de jos a venit infuriat si i-a spus: Mai terminati cu pianul ca fiul meu are teme si nu se poate concentra!
Acelasi vecin, cu ani in urma, ne-a cerut sa nu cintam la pian decit pina la 9.00, ca avea copil mic care trebuia sa doarma la acea ora.

Mentionez ca si eu si fiica mea cintam la pian destul de rar-pentru ca nu avem timp, eu fiind ocupata cu serviciul si avind un program foarte incarcat, ea ocupata cu studiul pentru facultate.

Si cint se intimpla, la un interval de 2-3 luni, avem o astfel de reactie din partea vecinului de jos.

As dori sa imi spuneti daca fiica mea a comis vreo infractiune prin faptul ca a cintat la pian la ora 10.30 am.

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: Heather , utilizator 16:54, 8 Mai 2017
Buna ziua,
Da, fiica a comis infractiunea de ,,A EXISTA si A STI SA CANTE!"
Daca vecinul are mari probleme cu muzica de pian, probabil preferand manelele, nu e vina nimanui.
Revenind si vorbind serios. NU, NU S-A COMIS NICIO INFRACTIUNBE nici macar nu ati acomis o contraventie.
Lasati-l in pace ca asta este.
Stiti cum se spune: Prietenii ti-ii alegi, rudele si vecinii ti-ii da Dumnezeu.
Daca mai vine la usa dumneavoastra puteti sa-i explicati ca va veti adresa instantelor de judecata pentru hartuire.
Va multumesc pentru raspuns.

Asa este dom' avocat, insa una este sa canti la pian, indiferent la ce ore si alta-i sa canti la cobza sau alt instrument la care intensitatea sunetelor este foarte redusa.
Faza ca omului i-ar place sa asculte manele,la un nivel de sonorizare asemanator, exact in intervalul despre care vorbea @Heather, este altceva si in mod sigur ar crea un disconfort si mai mare vecinilor. Daca vecinii nu ti-ii alegi, nici gusturile privind muzica pe care vreau sa o ascult eu sau altcineva - nu se discuta, asta este!
Acum, haideti sa fim seriosi, muzica de pian nu prea merge la bloc, mai ales in zilele noastre, cand toti peretii,tavanele si podelele sunt gaurite si rasgaurite.
Asadar, trebuie sa ne orientam, ce sa mai discutam si parerea mea este ca cu prea mare usurinta faceti trimitere la instantele de judecata, ca acestea doar de chestiuni dintr-astea nu au timp!
Cu stima, AG.
eu as vrea un vecin care canta la pian ...
Poate ca muzica de pian nu prea "merge" intr-o societate in care manelele si prostul gust cistiga tot mai mult teren, dar aceasta nu e vina celor care iubesc muzica de pian si chiar stiu sa cinte la acest instrument. Daca vom incepe sa ne orientam dupa tot ce "merge" in zilele noastre, vom ajunge in scurt timp la nivel de comuna primitiva, in ciuda tehnologiilor moderne.Dl. evaluator amvirdan, ma bucur ca mai sunt si persoane ca dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)