avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Re: Probleme cu vecinul datorita faptului ca am cintat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Re: Probleme cu vecinul datorita faptului ca am cintat la pian la 10.30 am

Buna ziua,

Din cite stiu, orele de liniste stipulate in legea locuintei sunt 10.00 pm-8.00am.
Azi fiica mea a cintat la pian la ora 10.30 am. Vecinul de jos a venit infuriat si i-a spus: Mai terminati cu pianul ca fiul meu are teme si nu se poate concentra!
Acelasi vecin, cu ani in urma, ne-a cerut sa nu cintam la pian decit pina la 9.00, ca avea copil mic care trebuia sa doarma la acea ora.

Mentionez ca si eu si fiica mea cintam la pian destul de rar-pentru ca nu avem timp, eu fiind ocupata cu serviciul si avind un program foarte incarcat, ea ocupata cu studiul pentru facultate.

Si cint se intimpla, la un interval de 2-3 luni, avem o astfel de reactie din partea vecinului de jos.

As dori sa imi spuneti daca fiica mea a comis vreo infractiune prin faptul ca a cintat la pian la ora 10.30 am.

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: Heather , utilizator 16:54, 8 Mai 2017

Doamna,
Daca atat ati inteles din cele scrise de mine, atunci chiar va deplang soarta.
Lasati lozincele acestea cu comuna primitiva.
Dvs. trebuie sa stiti prima ca a canta la pian intr-o locuinta la bloc este o chestiune chiar deplasata - fara suparare!
Recunosc ca nu am nicio valenta de a asculta ceea ce dvs.sau altii cantati la pian. Efectiv nu am aceasta cultura si nu cred ca puteti sa-mi reprosati ceva in acest sens.
As spune ca a avea un pian in casa, pe langa faptul ca nu este la indemana oricui, eu zic ca pianului i-ar sta foarte bine undeva la o casa particulara, nu mai spun de scoli, institutii de arta si cultura.
Mai mult, nu ne puteti judeca dvs., care va place sa exersati la pian, ca daca noi nu facem la fel si o sa ajungem in comuna primitiva.
Nu vreau sa mai continui pe aceasta tema ca daca ma starniti s-ar putea sa scriu mai multe despre tot felul de "cantareti" la pian si obiceiurile lor. De buna seama - persoanele de fata sunt exceptate.
Domnule,
Nu e nevoie sa imi deplingeti soarta, si nici nu era nevoie sa spuneti ca nu aveti aceasta cultura. Mi-am dat seama. Insa cei care au nu sunt de vina. Observ ca persoanele ca dumneavoastra se simt lezate si devin agresive in limbaj atunci cind cineva nu le impartaseste punctul de vedere.
In ceea ce priveste parerea ca unui pian i-ar sta mai bine intr-o casa particulara, aici sunt de acord cu dumneavoastra, dar nu am nici o vina ca partidul comunist mi-a demolat casa si am ajuns sa stau la bloc. Sper sa ma put muta la casa-atit eu cit si fiica mea dorim asa ceva-tocmai pentru a nu mai avea nici o legatura cu persoane ca vecinul de jos sau ca dumneavoastra.
Si, daca tot nu aveti nici o valenta pentru a asculta o astfel de muzica, lasati-i in pace pe cei care au asa ceva!

Evident, nu v-a convenit raspunsul meu!
Din punctul meu de vedere, consider ca am raspuns exact pe topic si vorba aia: Unora le place jazz-ul (Some Like it Hot - 1959, cu Jack Lemnon, Tony Curtis si mai ales Marilyn Monroe. Ehehei, ce vremuri !! Cum spuneam, unora le place una, unora le place alta - asta-i viata doamna, nu am inventato eu, pe bune.

Eu va doresc toate cele bune, multa bafta cu mutat-ul la casa si haideti sa incheiem topic-ul pe un ton optimist si nu mai plangeti ca comunistii v-au luat casa si v-au mutat la bloc. Cine stie ce mai vor sa faca cei de la conducerea tzarii acum? Poate citesc topicul si va repartizeaza o casa intr-un complex rezidential. Sper sa nu gasiti pe-acolo snobi ca mine, care nu stiu ce-i aia un pian si cam ce muzica se poate interpreta.
Consider ca ajunge.
Am incercat sa va raspund cat se poate de corect, din postura unui amarastean de administrator de imobile care adminstreaza peste 650 de gospodarii si numai Dumnezeu stie la cate instrumenta canta o parte dintre noi si tre' sa-i impac pe toti. (unul avea la parter un atelier de reparat si confectionat burlane - acesta era "instrumentul" sau; cum sa-i iei obiectul muncii? )
In bloc noi locuieste o doamna care prefera sa coboare pe scari, desi liftul functioneaza perfect. Doamna nu canta la niciun instrument (deh, cultura nema...), insa sa ascultati numai cand coboara scarile... Si-a echipat tocurile de la pantofi cu niste accesorii metalice (cred ca toti pantofii sun echipati la fel). Si toata lumea vine si reclama: luati masuri, ne sperie copii, eu nu pot sa ma odihnesc, pe mine ma streseaza...
Poate ca intelegeti ca nu am nimic cu cei care canta la pian sau la orice alt instrument. La drept vorbind, am impresia ca nu dati nicio sansa vecinului al carui copil ii place matematica si nu se poate concentra la exercitii in timp ce copilul dvs. canta la pian?
Daca nu va place ca sunteti administrator de imobile si aveti atitea probleme, e foarte simplu: demisionati si faceti altceva! Va reprofilati, va reinventati-cum se spune in zilele noastre. Va doresc succes!
In ceea ce priveste copilul vecinului, nu stiu daca ii place matematica sau nu. I-am dat insa foarte multe sanse. Cind ne-a rugat sa nu cintam dupa 9 seara ca era copilul mic si trebuia sa doarma, i-am respectat dorinta. Acum, cind fiica mea a cintat la pian la 10.30 am-ceea ce s-a intimplat dupa citeva saptamani, deoarece nu are timp, fiind ocupata cu invatatura pentru facultate-vecinul s-a scandalizat!
Si eu zic ca trebuie sa incheiem, mai ales ca eu am cerut un sfat juridic si dupa cum banuiam nu am comis nicio contraventie daca am cintat la pian pentru jumatate ora, o data la cinci saptamani!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)