avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adeverinta rol insuficienta la infiintare firma - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adeverinta rol insuficienta la infiintare firma - registrul comertului

Buna ziua,
Am contactat o firma sa se ocupe de infiintarea unui s.r.l. - d. Dupa ce i-am dus toaate actele, i-am platit, am platit capitalul social banca, fost notar ptr. specimen semnatura, acum imi spune ca nu ma inregistreaza la reg. comertului, ptr. ca nu am certificat de mostenitor ptr. sediul social. Initial am pus la dosar adeverinta rol de la primarie, nefacand succesiunea dupa moartea parintilor, la aceeasi adresa unde au stat cu mine, unde m-am nascut. Mentionez ca la aceeasi adresa fiintez ca pfa din 2005, vreau s-o radiez si sa o transform in s.r.l.- d. Nu este suficient acum la reg. comertului adeverinta rol, daca nu am cert. mostenitor, nefacand succesiunea?
Cel mai recent răspuns: Doru Radu , utilizator 15:14, 3 Mai 2017
Nu este suficient. La Registru se depune fie un contract de inchiriere/comodat intre viitoarea entitate (in curs de constituire) si proprietarii imobilului cu destinatie de sediu, fie se depune insusi actul de proprietate, in copie, eventual legalizata - in cazul dvs. acesta fiind compus, pentru o mai mare siguranta si ca sa nu va intarzie dosarul, din titlul de proprietate al parintilor si certificatul dvs. de mostenitor. Uneori, registrul cere si extras de CF
Pe site ONRC este trecut la acte necesare infiintare firma si certificat rol agricol si nu se da de inteles ca ar fi conditionat si de alte acte. Si din cate stiu, la tara mai ales, sunt multe locatii fara intocmire succesiune. Faptul ca fiintez acolo ca pfa nu poate cantari la dosar, sa aduc o dovada? Adica, am functionat pana acum din 2005, sper si in continuare, ca pfa si nu pot s-o transform in srl pentru aceeasi activitate, daca nu fac succesiunea?
in principiu, nu puteti; dar ce puteti face este sa mergeti in sedinta la Registru si sa discutati cu cei de-acolo;
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare capital social firma neaprobata. Doru Radu Doru Radu Buna ziua, Am depus dosar inregistrare s.r.l.-d la reg. comertului. Nu s-a aprobat. Mai pot recupera cei 200 lei capital social depusi banca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Deces asociat unic virgilius virgilius Stimati concetateni Sunt administrator al unui S.R.L. al carui asociat unic de curand a decedat. De la registrul comertului m-au trimis la notar sa obtin un ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)