Multumesc frumos ptr.raspuns!Am fost la primarie si s-a discutat si aceasta varianta cu modificarea titlului prin Ordinul Prefectului dar nu sunt convinsi de reusita chiar daca stiu ca s-a facut o greseala la emiterea initiala a titlului.Mi-au spus ca e posibil sa mi se ceara mai multe acte cum ar fi succesiunea dupa bunicul meu facuta in 57!Si altele destul de greu de gasit dupa atat timp.Mi-au spus de la primarie ca ar fi mai usor in instanta prin prisma faptului ca se pot lua in discutie mai multe aspecte cum ar fi faptul ca tatal meu a platit impozitul pe intreg terenul din 88 pana acum,ca am avut grija de bunica,ca nimeni nu s-a mai interesat de nici-un metru de pamant.Varianta unei intelegeri la notariat e mai dificila ptr.ca nici nu mai stim unde il,putem gasi pe unul din fratii tatalui(s-a mutat si nu ne-a spus nimic..)..deci relatiile nu sunt tocmai bune..
Cei de la primarie v-au sfatuit sa va adresati justitiei ca sa evite ei un dosar dificil.
Si la proces, inca de la prima infatisare, judecatorul va va cere sa depuneti la dosar o multime de acte care sa ateste dreptul dvs: certificat de mostenitor, testament, istoric de numar postal, istoric judiciar, istoric fiscal, expertiza topo, etc, etc.
Tatal dvs poate incerca sa-si gaseasca fratele adresandu-se Serviciului de Evidenta Computerizata a Populatiei.
Daca vi s-a spus ca in instanta nu trebuie sa aduceti aceleasi acte care v-ar trebui la Primarie nu v-au spus corect.In realitate va trebuie sa demonstrati filiatia , plus ce v-au spus..Iar, in ce priveste faptul ca nu ii gasiti pe fratii tatalui pentru o intelegere notariala, va trebui sa-i gasiti pentru a-i introduce in actiune.Doar cu ei va judecati, nu?trebuie sa-i cautati prin Serviciul de evidenta al populatiei , iar daca au decedat trebuie introdursi mostenitorii...
Prin urmare, nu e deloc asa de simplu , mai ales ca doriti anularea unui titlu de proprietate...
Sfatul meu e sa mai incercati amiabil , poate se rezolva ceva cu primaria si Prefectura de care apartineti, daca nu , apelati la un avocat ca actiunea nu e deloc simpla si va trebuie toate actele ce v-ar trebui si la primarie, plus acte, martori..
Sunt de acord cu cele aratate de Kyandra, iar in situatia in care veti ajunge in instanta pentru nulitatea titlului va trebui sa verificati daca tatal dvs. a fost singurul care a formulat cerere de reconstiutire a dreptului de proprietate; daca da, atunci ceilalti vor fi scosi din titlu.
Este important de stiut cum s-a formulat acea cerere- in nume propriu ( ca urmare a vanzarii) sau in calitate de succesibil.
Eu spun sa va puneti in regula documentele impreuna cu un avocat.
Am verificat la primarie si am gasit cererea de reconstituire a tatalui meu .A fost facuta in nume propriu dar altcineva a adaugat in coltul cererii toti fratii(e un alt scris,cu alta culoare).Au mai vrut 2 frati sa faca cerere dar nu au inregistrat-o si nici nu au completat-o cu un nr.de mp(au lasat pct.pct.).S-au razgandit nu stiu exact de ce(bunica a avut si teren arabil pe care noi l-am considerat proprietatea tuturor).Cei de la primarie au pastrat acele ciorne ca nu pot sa le numesc cereri atasate la cererea tatalui meu.
In orice caz daca exista pe forum un avocat care ar dori sa ma ajute!?Si va rog sa-mi spuneti cam la ce cheltuialta(aprox.) ar trebui sa ma astept(onorariu,alte cheltuieli)Terenul in cauza este in Buzau.