Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost prezenti mama tatalui,o sora si un frate care au semnat si o alta sora care a fost de acord cu vanzarea dar nu avea la ea acte de identitate.Tata mai a avut o sora care era decedata la momentul semnarii actului.
In 91 tata(doar tata in nume propriu) a facut cerere la primarie ptr.reconstituirea dreptului de proprietate dar titlul a fost emis pe numele bunicii(decedata) si mostenitorii ei(inclusiv fiica decedata in 86).Ce pasi trebuie sa urmam ptr.rezolvarea acestei situatii?Rolul este pe numele tatalui si plateste taxe din 88 pe tot terenul mentionat in titlu.
Va multumesc!
In situatia in care ceilalti mostenitori nu au semnat nici o solicitare de revendicare a terenului nu au ce cauta pe titlul de proprietate asa cum v-am mai spus.
Eu stiu ca nu au ce cauta pe titlu ceilalti dar greseala s-a facut si acum primaria spune ca nu mai poate face nimic.Ori cerem ordinul prefectului(primaria spune ca nu se va rezolva asa)ori mergem in instanta.
V-am spus nu numai ca ceilalti nu au semnat nici-o cerere dar pe titlu apare si o sora a tatalui decedata in 1986!(care domicilia in aceeasi localitate deci era in evidenta aceleiasi primarii,era simplu de verificat..)
Ideea e ca primaria/comisia de retrocedare/prefectura..a facut o greseala DAR cine si cum se indreapta?Eu vreau sa renovez casa si nu pot sa-mi iau autorizatiile din cauza titlului.Oricum as vrea sa descurc aceste acte o data ptr.toteauna.
Daca curtea despre care este vorba a fost trecuta in titlul de proprietate, trebuie sa solicitati in instanta constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate (in baza legii 169/1997, art. III lit.a), ca fiind eliberat unor persoane neindreptatite, aduceti in fata instantei cererea din 1991 si solicitati sa se constate falsificarea acesteia (completarile aduse nu sunt nici pe departe legale); va puteti prevala si de art. din legea 18/1991 care spune ca cererea trebuia scrisa si semnata de toti mostenitorii, ceea ce nu este cazul la dvs. Totodata, veti prezenta si actul de vanzare-cumparare din 1988 care dovedeste ca in mod gresit a fost trecuta si curtea pe un titlu de proprietate emis mai multor persoane. Va veti lupta cu primaria si cu rudele dvs., iar sansele de castig le va aprecia un avocat:D
Ordinul prefectului il puteti solicita doar inmasura in care, pana acum, curtea in cauza nu figureaza inscrisa in nici un act de proprietate.
Chitanta de mana
pedro72
Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)