Buna ziua,
Sunt angajat in cadrul unui hypermarket avand contractul de munca suspendat pentru crestere copil cu handicap 3-7 ani.Firma a acordat cadouri de sfarsit de an copiilor angajatilor activi,iar la solicitarea mea de a primii si copiii mei cadouri, am primit raspuns din partea firmei ca nu sunt angajat activ. Doresc sa va intreb daca copiii angajatilor activi pot primi cadouri de sfarsit de an desi nu se specifica in niciun document al firmei(contract individual, ctr. colectiv, regulament intern), precum nici o specificatie ca angajatii cu ctr. suspendat ar avea anumite drepturi.
Avand in vederee faptul ca s-au acordat cadouri doar angajatiilor activi fara sa mi se prezinte un document in acest sens, se poate considera un act de discriminare a angajatiklor cu contract suspendat?
Va multumesc.
Se poate considera o discriminare .. insa inainte de a faceti alte demersuri , verificati la nivel de angajator modul de acordare a cadourilor.
art.49 C.mun.
....
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
.....
AM PRECIZAT IN POSTARE CA NU EXISTA NICIUN DOCUMENT IN CARE SE PRECIZEAZA CA FIRMA ACORDA CADOURI DOAR COPIILOR ANGAJATILOR ACTIVI.M-AM ADRESAT SI ITM SI MI-AU TRANSMIS CA NU ESTE REGLEMENTAT IN DOCUMENTELE EXISTENTE FAPTUL CA ANGAJATII CU CTR.SUSPENDAT AU ANUMITE DREPTURI.
dar nu este nici reglementarea ca se acorda cadouri doar copiilor angajatilor activi, si totusi firma acorda doar lor, fara sa fie stipulat in vreun document acest lucru.Nu este discriminare?