avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor ... platitor tva sau nu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor ... platitor tva sau nu

va rog, ajutati-ma... Am facut aceasta intreprindere pentru a castiga ...
Si, ma deranjeaza la culme faptul ca la finante, la Satu Mare, nimeni nu a spus nimic, nimeni nu VREA sa stie nimic. Pt ce ii platim?
cum sa fac , ce sa fac sa fie ok?
Cumpar de la fabrica, vand pe internet, dar si la persoane fizice si la firme.
Firmel sunt deranjate de acest fapt, ca nu sunt platitor de TVA. Chiar azi, cineva mi-a reprosat ca trebuie sa plateasca din buzunar...de ce?
Ce de facut pentru a rezolva asta?

as mai vrea sa stiu ceva.
cand emit factura, in format electronic, prin program de facturare, in cate exemplare trebuie emisa?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: emilpiros , utilizator 16:45, 21 Septembrie 2009
1. Daca cumparati ceva de la un platitor de TVA, veti gasi pe factura emisa si TVA-ul, pe care trebuie sa o platit. Totalul facturii (sa zicem ca este vorba de o factura 100% deducitibila, deci ati cumparat pentru nevoile firmei) si TVA-ul sunt cheltuieli. Cand vindeti, NU puteti sa emiteti factura cu TVA, deci paltit TVA-ul furnizorului si nu puteti sa puneti TVA-ul pe factura, dar puteti sa va stabiliti preturile, cum doriti.

2. Daca doriti sa deveniti platitor de TVA (daca faceti operatii de import/export, ar fi o idee buna), puteti sa depuneti o cerere la Finante, si veti deveni incepand cu data de 1 din luna urmatoara inregistrarii cererii. Daca nu faceti import/export, puteti sa ramaneti neplatitor de TVA (este vorba de o firma sau de un PFA?).

3. Cand emiteti factura in format electronic, puteti sa o trimitei clientului tot in format electronic (facturile nu trebuie semnate si stampilate -- zice in mod explicit Codul Fiscal). Daca el vrea, poate sa listeze factura si sa o inregistreze in contabilitate (sau nu). Pentru contabilitatea Dvs. trebuie sa listati un singur exemplar.

V-am vazut si celalalt subiect pe forum, cautand un contabil. Eu cunosc cateva din judetul Satu Mare. Daca aveti incredere in mine si dorit sa va dau mai multe detalii, puteti sa ma contactati la miklosmuhi@yahoo.de prin email sau Yahoo Messenger.
va multumesc mult.
vi-am scris pe mail, am multe probleme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor sau nu de tva emilpiros emilpiros va rog, ajutati-ma... Am facut aceasta intreprindere pentru a castiga ... Si, ma deranjeaza la culme faptul ca la finante, la Satu Mare, nimeni nu a spus ... (vezi toată discuția)
Documente intreprindere individuala emilpiros emilpiros am cateva intrebari, daca vrea cineva sa ma ajute. Am infiintat o intreprindere individuala, comert pe internet si prin intermediul caselor de comenzi. ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva emilpiros emilpiros Am o mare dilema si nu gasesc pe nimeni sa ma ajute. Am infiintat o intreprinder individuala pentru vanzari pe internet. problema e cu plata TVA. Din cate am ... (vezi toată discuția)