avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Mergem mai departe:

Art. 24. -
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
(4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.


@adriantot Propun
Art. 24. -
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(3) La adunarea generală reconvocată, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
(4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru chiriasii din condominiu.

@elga50
(1) Propun sa ramana neschimbat, intrucat numai membrii asociatiei pot lua hotarari, nu si cei care NU SUNTmembri ai asociatiei.
=D> nu sunt membri..dar sunt proprietari,si le solicitati si lor sume pt cheltuieli. sau le luati banii fara sa le dati dreptul de a sti pt ce..Fiecare proprietar se poate adresa instantei indiferent de statutul lor.Asa ca au aceleasi drepturi,inafara ca nu pot fi alesi ,nefiind membri.Propun sa discutati aberatiile pe mesaje private,daca tot nu aveti alta treaba,Induceti oamenii de credinta in eroare.
Eu propun ca pe cuprinsul intregii legi expresia "majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietar" sa fie inlocuita cu "majoritatea proprietarilor" .
Sau " membrii asociatiei" cu "proprietarii", simplu pentru ca am propus ca toti sa intre automat in asocaitie de la infiintare sau la dobandirea proprietatii ca nu poate sa-si ia apartamentul in spate si sa plece. Sa nu mai existe membri si nemembri intr-o asociatie. Nici nu pun probleme sa iasa cineva ca asta e o gluma. Nu poate iesi nimeni, toti avem aceleasi obligatii in asociatie indiferent ca vrem sau nu vrem. Si daca-i obligam "la obligatii" sa-i "obligam" si la drepturi.
Aveti dreptate, dar cred ca pe undeva nu este constitutional sa- l obligam pe un cetatean la drepturi ca d- aia sunt drepturi si nu obligatii. Introducand asta cred ca se rastoarna toate drepturile si obligatiile de asociere. Ideea totusi o consider buna si propun sa mearga mai departe. Poate se gaseste un jurist care sa- i dea "forma constitutionala" deoarece se poate pleca de la ideea ca insasi infiintarea asociatiilor de proprietari este o obligatie si atunci banuiesc ca aceasta obligatie
s- ar putea transfera la nivel de individ.
Elga
nu inteleg exact care este rostul invocatelor amendamente,care logic sunt necesare ,pentru imbunatatirea prevederilor care se prezuma ca vor guverna activitatea si raporturile in cadrul asociatiilor de proprietari,si constat in realitate ca nu se admit respectarea si aplicarea unitara a dispozitiilor legii speciale pe considerente pur subiective de genul
Pentru ca ne-am gandit ca asociatiile isi gasesc cu greiu un cenzor...
,tot greu se gasesc orisice fel de bun profesionist,de la instalator,croitor la avocat,si alte profesii,sau accepti sa te duci la un tratament stomatologic executat cu deosebita grija si atentie de catre un instalator sau mecanic
Apreciez ca mentinerea criteriilor efectiv subiective nu au relevanta in raport de scopul initial propus-doriti calitate apelati la specialisti .In caz contrar,nu se mai justifica efortul ,numai de dragul schimbari de texte.
Referitor la mult discutata calitate de membru in cadrul asociatiei de proprietari,
apreciez ca este bine de statuat o pozitie ferma pentru a nu contravenii prevederilor statutului asociatiilor de proprietari ,care mentioneaza concret si fara echivoc momentul si circumstantele atribuirii acestei calitati.In conditiile in care statutul asociatiilor de proprietari in baza caruia se solicita si se obtine personalitate juridica, contine prevederi care vor fi contrare celor amendate in eventuala lege a asociatiilor ,apreciez ca se ajunge o forma de lege mai usor de incalcat si care va cauza mai multe nemultumiri

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)