avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda din Germania pentru o masina ceam vandut-o.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda din Germania pentru o masina ceam vandut-o.

Buna ziua.

Am o poveste putin mai complicata.

Anul trecut in Ianuarie am cumparat un autoturism BMW Seria 3 de la un vanzator privat din orasul meu. Masina era inmatriculata pe numele lui dar avea datorii la ANAF deci fiscal nu s-a putut elibera. Asa ca am lasat masina pe numele lui si am circulat asa... nu am avut nici o problem. totul ok.

A venit vremea cand m-am decis sa vand masina si am gasit client, un baiat din Galati. A inteles cum este cu fiscalul ca nu se poate elibera si a fost deacord sa circule pe aceste numere. I-am facut cunostiinta cu proprietarul oficial din acte.(cel de la care am luat eu masina). Dar nu au vrut sa incheie contract vanzare cumparare intre ei si nici procura. Asa ca am facut eu un contract de vanzare cumparare cu clientul dar doamna de la acte auto ne-a zis clar ca nu e valid si ca are valoare 0. Si a pus ambele contracte(si al meu si al lui in aceeasi tipla si in acelasi dosar cu restul actelor ale masinii)

Dupa aceeasi tranzactia a fost facuta dar eu nu am realizat ca am ramas fara nici un act sa dovedesc ca am vandut masina.

Bun... a trecut un an si acuma intr-o zi ma cauta propietarul din acte(cel de la care am cumparat eu) sa imi spuna ca i-a venit o amenda din germania si ca o ma declare pe mine. ca el mi-a vandut mie masina. si eu sa declar la randul meu pe baiatul cui i-am vandut eu masina.

Problema este ca eu nu am nici o dovada ca am vandut masina baiatului de la Galati. toate actele fiind la el. si nu vrea sa imi trimita actele inapoi.(am vorbit cu el)

Stiu este jenant ca am pierdut actele.

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situtatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:33, 13 Mai 2017
Daca nu ati avut nicio problema veti avea de acum incolo ptr ca la momentul cand ati cumparat masina nu v-ati gandit ca o tranzactie neincheiata in conditiile legii produce efecte viitoare. Vanzatorul va poate da in judecata ptr neinregistrarea masinii, faptul ca nu v-a dat fiscalul nu are prea mare relevanta.
pai cum sa inregistrez masina din moment ce nu are fiscal? ca sa o inregistrez pe numele meu imi trebuie in primul rand fiscal eliberat din partea vanzatorului.
Nu trebuia sa cumparati fara fiscal. V-ati asumat riscul de acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit autoturism c1pr1an c1pr1an Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină fără certificat fiscal și am vândut-o tot așa. acum sunt dată în judecată pentru nepredarea fiscalului și sustragerea talonului. cum mă pot apăra? Madam Mi Madam Mi Buna ziua. Am vandut o masina fara fiscal..proprietarul vechi ducandu.ma de nas pe mine si viitorul proprietar cu eliberarea fiscalului. Culmea,dupa 1 an ... (vezi toată discuția)