avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Achizitie de bunuri si servicii proiect 350/2005
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Achizitie de bunuri si servicii proiect 350/2005

Buna ziua,

Daca pentru buna desfasurare a unui proiect finantat pe legea 350/2005 am nevoie de anumite bunuri si servicii (eligibile, ca finantare) este obligatoriu sa apelez la platforma de lictatii publice SEAP?

Obligatoriu??

Chiar pentru orice cheltuiala trebuie sa caut oferte publice pe SEAP?

Adica, ONG-ul trebuie sa fie inregistrat in SEAP, sa realizeze caietele de sarcini (chiar si pentru 3 pixuri si un top de hartie), sa lanseze licitatia si sa aleaga castigatorii?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:03, 16 Iulie 2017
Nu.
Ciudat, mie asa mi s-a spus de la Consiliul Judetean. Ca nu am voie sa fac nicio cheltuiala legata de servicii si bunuri fara SEAP (nu ma refer la cele legate de salarii).

Caci vorbim despre bani publici si ca legea achizitiilor asa zice.
Ca daca exista un finantator care ofera peste 50% din bani, unitatea contractanta este obligata sa foloseasca SEAP pentru achizitii publice.
Cititi in legea urmatoare care reglementeaza SEAP (in special art. 6 si 7) la adresa [ link extern ]
Buna ziua domnule Neagu,

Dezvoltarea si implementarea unei aplicatii pentru telefoanele mobile, aplicatie dedicata unui eveniment public finantat pe baza legii 350/2005, trebuie sa faca obiectul consultarii/licitatiei pe portalul SEAP?
Va intreb pentru ca in continuare primesc raspunsuri contradictorii, unii spun ca trebuie facuta licitatie prin SEAP, altii ca e suficient ca consultam catalogul SEAP, fara sa facem licitatie, altii spun ca e suficient sa dezvoltam aplicatia in cadrul asociatiei iar costurile pentru dezvoltarea ei sa fie trecute ca cheltuiala eligibila sub forma de salariu.
Pur si simplu nu stiu ce sa mai cred, legea 350 nu face referiri clare la acest aspect, ci doar ca toate cheltuielile eligibile trebuie facute respectand legea achizitiilor publice.
O astfel de aplicatie pentru telefoanele mobile este estimata, ca dezvoltare si implementare pe piata libera, la aproximativ 10.000 de euro. Deci am fi sub pragul stabilit de legea achizitiilor, ma refer la licitatie, dar se pare ca suntem obligati sa consultam catalogul SEAP.
Sau nu?

Multumesc de ajutor.
Nu exista reguli specifice pentru ONG sau pentru finantarile pentru ONG date in baza acelei legi, ci asemenea reguli se regasesc in legislatia privind achizitiile publice, si deci intrebarea nu se incadreaza in tematica acestei sectiuni a forumului, ci ar trebui pusa in alta sectiune....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare licitatie on line pe alt certificat digital zinates zinates unul dintre participantii inscrisi in SEAP la o licitatie on-line s-a inscris pe alt cert. digital si astfel la lista ofertantilor apare cu alta denumire ... (vezi toată discuția)
Finalitate colaborare cu administratia judeteana acmilan acmilan Buna ziua, Mi s-a oferit ocazia de a primi finantare de la consiliul judetean pentru a dezvolta proiecte culturale in orasul meu, adica sa organizez ... (vezi toată discuția)
Achizitii seap csales csales Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare referitoare la noua lege a achizitiilor publice: In momentul in care se finalizeaza o ... (vezi toată discuția)