avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini neintelegatori
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini neintelegatori

Buna ziua, am si eu o nelamurire si poate o sa ma puteti ajuta.. in urma cu cativa ani vecinul nostu a inceput construirea unei cabane , teoretic eu daca deschid geamul vad perfect in cabana lor si invers. Specific, nu au avut nici o aprobare a vecinilor pentru constructie sau pentru geamuri. Pana acum am tacut si am fost oameni de treaba ca nu prea veneau pe la cabana, dar acum s-au gandit sa o inchirieze(nu stiu ce fel de acte are sau nu are pentru inchiriat).. vin tot felul de copii care vor sa se distreze si mi se pare normal, dar nu mi se pare normal ca noi sa stam si sa le suportam urletele,injuraturile si muzica , chiar si dupa ora 10. As dori daca se poate sa stiu ce am putea face in acest caz, si ce drepturi avem? Distanta intre casa si cabana este de aprox 6 metri.
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:19, 22 Mai 2017
O solutie corecta si sigura este sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila, ca intre vecini. Exista solutii tehnice pentru a diminua propagarea zgomotului - antifonare cabana vecin sau montarea unei bariere fonice pe directia de propagare spre dvs. etc.
O alta cale mai costisitoare si nu neaparat sigura ar putea fi sa deschideti actiune in instanta si sa obtineti o hotarare judecatoreasca favorabila dvs. in sensul stabilirii unui program de liniste in perioada legala 22-6 conform legii locuintei.
Am vorbit cu ei, dar nu ii intereseaza, raspunsu lor a fost ca ei nu ii pot contorola pe cei care vor veni..cat despre antifonarea cabanei, nu se pune problema deoArece de fiecare data cand au chiriasi , ei isi scot boxele afara pe terasa , si de acolo se aude ca si cum ar fi la noi in curte.. intrebarea mea este urmatoarea: au voie sa inchirieze fara acordul vecinilor? In aceste conditii?
Puteti verifica la primarie si la fisc daca sunt inregistrati ca platitori de impozit pentru veniturile obtinute din inchiriere si daca respectiva cabana indeplineste conditiile legale pentru o pensiune.
Pentru zgomot peste limita admisa la gardul proprietatii respective puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica si Agentia teritoriala de mediu deoarece mediul ambiant se polueaza fonic. Se va face o ancheta si buletine de determinare noxa zgomot, vecinii vor primi o amenda contraventionala si un program de masuri obligatorii, cu termen. Printre masuri pot fi dispuse antifonarea cabanei si/ sau constructia unui zid fonic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, ... lidia0001 lidia0001 Faptul ca fac dus seara si se aud tevile de apa in peretele vecinului, unde are dormitor, poate fi considerat deranjarea linistii ? Pot primi amenda pentru ca ... (vezi toată discuția)
Repetitii acasă, amenințare cu reclamație pentru zgomot IleanaLumi IleanaLumi Fetita mea este la liceul de arta ,canto clasic si pian,i se dau partituri ce trebuie sa le studieze acasa, ca si tema..ea canta in intervale de ore ce ... (vezi toată discuția)
Cabinet tehnica dentara serbanitza serbanitza buna ziua! va rog , poate cineva ma ajuta cu ceva informatii Locuiesc intr-o casa cu un etaj; eu la etaj, la parter se afla un cabinet de tehnica dentara, ... (vezi toată discuția)