avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repetitii acasă, amenințare cu reclamație pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repetitii acasă, amenințare cu reclamație pentru zgomot

Fetita mea este la liceul de arta ,canto clasic si pian,i se dau partituri ce trebuie sa le studieze acasa, ca si tema..ea canta in intervale de ore ce respecta linistea,vocal si la pian ,nu la microfon ,canta dupa negative puse de la calculator,boxele sunt foarte micute..
Suntem amenintati de catre vecina ce locieste sub noi ca ne face reclamatii si ca o sa ia masuri impotriva noasta,ca ea are nevoie de liniste si nu poate suporta "urletele".
Ce masuri se pot lua impotriva noastra?
Ea trebuie sa faca vocalize,sa cante anumite solfegii,sa repete la pian,sa repete anumite piese,nu o face chiar zilnic si nu la ore nepotrivite.
Cel mai recent răspuns: IleanaLumi , utilizator 15:47, 18 Februarie 2018
Puteti cauta informatii despre nivelul de zgomot admisibil in apartamente in topicul de aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
sau pe net
[ link extern ]

Problema este "sensibila", depinde si de intelegerea vecinilor.
Este adevarat ca fiecare este proprietar in apartrementul lui si are dreptul sa faca orice dar atunci cand un vecin produce zgomote permanent prin diverse metode, muzica, gaurit cu bormasina, repetitii la diverse intrumente, chiar daca respecta programul legal de liniste, apa inevital conflicte intre vecini. Atata timp cat zgomotul nu se propaga in exteriorul proprietarii individuale nu exista motive pentru conflicte.
Avand in vedere ca are nevoie de repetitii la pian, sa faca vocalize, daca nu exista posibilitatea sa le faca intr-un alt cadru, de ex. la o scoala, izolati fonic camera copilului, apelati la un profesionist care sa va indice cum sa reduceti poluarea fonica a vecinilor, cu cofraje de oua, nu stiu, vata minerala, covoare groase pe podea, orice materiale care sa reduca zgomotul. Veti asigura astfel si confortul copilului cat si pe cel al vecinilor.

Niste solutii gasiti aici
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
cyan, moderator
Daca se confirma acuzele,autoritatile abilitate pot dispune sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991
Ca sa indepartati aceste neajunsuri ,desfasurati demersuri pentru a realiza izolatia fonica a camerei unde fetita dv exerseaza
Multumesc pentru raspuns! :)
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Chirias pianist Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. Familie cu copil - 10 ani - care studiaza pianul inchiriaza un apartament. In afara de orele stabilite pentru pastrarea linistii, in restul timpului ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)