avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutore legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutore legal

Sunt tutorele legal al unui cetatean roman stabilit in Germania, numit prin hotararea unui tribunal german. De ce nu este acceptata in Romania aceasta hotarare, desi ambele state fac parte din UE?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 21:50, 29 Mai 2017
Cum adica nu este "acceptata". V-ati prezentat undeva cu ea apostilata in original si cu traducerea (tot apostilata daca este facuta in Germania)? Teoretic, sentinta - definitiva fiind - trebuie insotita de un certificat emis de instanta care a dat-o. E un certificat standard (Anexa 1 la Directiva). Care este mai exact speta? Sa vedem de ce nu este "acceptata" ...
Pai nu ma pot prezenta cu ea in original deoarece eu locuiesc in Germania si litigiul este in Romania.In esenta este vorba de accesul meu online la conturile tutelatei si banca in speta cere o hotarare a unei judecatorii romanesti prin care este recunoscuta hotararea judecatoriei germane.In afara de aceasta pretentie banca nu-mi raspunde in timp util la mesaje cramponandu-se de termenul legal de 30 de zile in care este obligata sa raspunda.
Raspuns eronat! Am rezolvat intretimp problema si m-am lamurit cu profesionalismul acestui sait, drept care imi voi sterge contul.
Adio!
Calatorie sprancenata. Poate invatati sa spuneti si multumesc celor care isi pierd vremea sa va raspunda. Si poate daca nu ati mai da informatii pe jumatate, ati primi si raspunsurile dorite. Teatralismul lui Adio! nu face decat sa ma amuze la sfarsitul unei zile grele de munca... stiti, unii mai si muncesc nu doar asteapta sa traiasca din banii altora ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare pasaport copil codruta_23 codruta_23 buna ziua as dori o informatie daca imi poate spune cineva,am nascut de curand in Germania,si as dori sa plec in Romania ,ce acte imi trebuie pentru pasaportul ... (vezi toată discuția)
Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)