avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termenele de rezolvare a reclamatiilor, sesizarilor, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termenele de rezolvare a reclamatiilor, sesizarilor, contestatiilor

Care sunt termenele de rezolvare a reclamatiilor, sesizarilor, contestatiilor la nivel de scoala, Inspectorat, Minister?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 23 Septembrie 2009
Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile.
~ Conținut șters la cerere ~
Termenul de prelungire de 15 zile este prevazut chiar de OG nr.27/2002 :)

P.S.
ce treaba are OUG nr.2/2001 cu solutionarea petitiilor ? :hm: ... OUG nr.2 din 4 ianuarie 2001 pentru stabilirea unor măsuri privind înfiinţarea, organizarea/reorganizarea sau funcţionarea, după caz, a unor ministere, organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţii publice ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizari la colegiul medicilor iulyu_s iulyu_s Va rog sa imi precizati daca exista un termen maxim in care Colegiul Medicilor este obligat legal sa transmita un raspuns in urma unei sesizari. Daca da, care ... (vezi toată discuția)
Dreptul de petitionare. modalitatea de transmitere a petitiei si termenul de raspuns ContSters278009 ContSters278009 Buna, va rog sa-mi spuneti care este termenul in care o institutie publica respectiv primarie, este obligata prin lege sa raspunda la o petitie, sesizare, ... (vezi toată discuția)
Lege privind comunicarea raspunsului la petitii prin posta electronica? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, inafara de CPP si CPC si Legea 544/2001 care este legea pentru comunicarea raspunsului la petitii prin posta electronica de catre alte ... (vezi toată discuția)