avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdere mostenire

O persoana cu handicap grav gradul 1 căreia i-a murit tatăl. Tatal a făcut acte de vânzare - cumpărare în 2013 cu bunicii sai ( părintii lui ) pe casa rurala cu dreptul de UZUFRUCT și dreptul de abitație viagere asupra imobilului. La înmormântarea tatălui bunicii sai i-au declarat ca s-au răzgândit și ca lasă casa mătușii ( sora tatălui). Dupa decesul tatălui a fost la notar și a scos ceritficat de moștenitor . Notarul a declarat ca actele sunt perfect legale. A trecut un an si a aflat ca mătușa a devenit moștenitoare. Nu a primit nici o înștiințare si cum e posibil sa pierda moștenirea când actele obținute sunt legale? Ce trebuie sa faca ?
Mulțumesc pentru atenție !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:51, 27 Mai 2017
Ar trebui vazute actele.
Cu mostenirea daca nu avea dreptul la mostenire o putea pierde.
Daca avea calitate de mostenitor trebuie vazut exact ce s-a intamplat la dosarul succesoral unde s-a dezbatut mostenirea.
Fara a fi studiate actele nu va putem sfătui din punct de vedere legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune roxanyca87 roxanyca87 buna ziua....acum 20 de ani a murit bunicul...ulterior tata a cedat partea sa in favoarea sorei sale, ramand mostenitoare la casa mama si sora tatalui...dupa ... (vezi toată discuția)
Problema succesiune! solicit ajutor! mihaelamicu mihaelamicu Bunicii mei de la tara au murit (bunicul ultimul in aprilie 2006) –la fel si tatal meu (copilul bunicilor) ..si am ramas la mostenire doua fete ale tatalui ... (vezi toată discuția)
Dacă tatăl meu este decedat (eu și sora mea fiind ... m.munteanu96 m.munteanu96 Bună ziua, dacă tatăl meu este decedat (eu și sora mea fiind moștenitoarele lui)iar sora lui cea mare dezbate taxa de moștenire ,cine este obligat să ... (vezi toată discuția)