avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Verificare prize de pamant
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Verificare prize de pamant

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca, in calitate de persoană fizică autorizată (PFA) fiind electricianul autorizat gradul I , fara atestat ANRE pot emite buletine de verificări, ale
instalațiilor de legare la pământ pentru diferiti agenti economici.
Daca nu, ce tip de atestat ANRE este necesar pentru ca in calitate de PFA sa pot emite buletine de verificare a instalațiilor de legare la pământ pentru diferiti agenti economici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2017
gabi12c, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 17:42, 28 Mai 2017
Chiar daca aveti firma (PFA) inregistrata la Registrul comertului pentru prestari servicii in domeniul electric conform autorizatiei grad I, nu puteti face masuratori ale prizelor de pamant si emite buletine de verificare fara autorizatie speciala, in acest sens, de la ANRE.
Verificarea prizelor de pamant este permisa numai firmelor autorizate de catre ANRE care pot emite buletine de verificare PRAM. Activitatea de verificare poate fi efectuata doar de catre electricieni autorizati de catre ANRE pentru activitatea de masurare rezistenta la prizele de pamant.
In cadrul firmelor se pot organiza compartimente PRAM care sa fie autorizate de ANRE si care sa aiba in organigrama electricieni autorizati ANRE pentru masuratori PRAM.
Mai multe informatii gasiti aici:
[ link extern ] /...
Daca va uitati pe formularul care se intocmeste in urma verificarii, “Buletin de verificare PRAM” veti constata ca acesta contine
-Conditiile de masurare
-Tipul aparatului folosit la masuratoare;
- Numele executantul si locul masurarii;
- Date privind certificatul metrologic al aparatului folosit la masurare;
- Date privind autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa emita buletin PRAM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune ContSters332571 ContSters332571 Buna ziua, In scopul desfasurarii de activitati de verificari PRAM cu emitere buletine de verificare, un SRL, microintreprindere care nu este atestata ANRE ... (vezi toată discuția)