Am luat trei credite bancare pentru iubitul meu in valoare totala de 70.000 de lei. Am un contract cu acesta ca dupa 5 ani sa imi restituie suma de bani plus dobanziile bancii. Intre timp eu urmand sa achit ratele pana atunci. Ulterior semnarii contractului am aflat ca acesta a fost inchis pentru inselaciune in trecut si sunt sigura ca nu mi va mai restitui imprumutul. Contractul l am semnat impreuna cu un martor. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot face plangere pt inselaciune?
Pai asa e el a pus o clauza ca nu imi va achita ratele ci imi va da toti banii in 2022 luna mai data de 17 impreuna cu dobanziile bancii la data aceea. Da sunt foarte sigura ca nu mi va returna nici un leu mai ales ca pana atunci e o groaza de timp. Dar faptul ca el a fost inchis pt inselaciune nu conteaza? Ca doar daca ii fac plangere cei de la politie vad ca a fost inchis si poate vor trata altfel problema. Sau inseamna ca daca am incheiat contractul asa cu el n am efectiv ce ii face pana la scadenta? Chiar nici o solutie? Daca martorul a fost prieten de al lui nu pot contesta contractul avand in vedere ca n a fost facut la notar?
Contractul nu trebuia facut la notar si nu, nu conteaza ca a inselat in trecut.
Nu vad cum ati putea rezolva problema, mi-e teama ca nu o sa reusiti.pe nicio cale, nici pe parte civila si nici penala.
Va multumesc tuturor pentru ajutor si raspunsuri :( si din pacate da asa e.....un contract se citeste si se intreaba despre clauze inainte nu dupa. Asta e naivitatea si e incredibil dar cred ca intr un penitenciar din Romania se invata cum sa savarsesti o fapta penala si sa driblezi legile in asa fel incat nimeni sa nu aiba ce iti face. Tind sa cred ca tipul acesta s a specializat in asa ceva. Nu inteleg cum sa savarsesti o infractiune atat de perfect incat sa nu poata face nimeni nimic. Si mai e ceva am inteles ca acesta daca nu imi da banii in 2022 n am ce i face decat pe latura civila....si daca el nu are bunuri pe numele lui o sa ajung sa cheltui bani pt banii mei...si tot degeaba. INCREDIBIL.